Close
Ebben az ausztrál koktélbárban minden olyan, mint a nyolcvanas évek rózsaszín világában

Ebben az ausztrál koktélbárban minden olyan, mint a nyolcvanas évek rózsaszín világában

Vizuálisan egészen biztosan lenyűgöző ez a melbourne-i rooftop bár, amihez hasonlót eddig nem nagyon látott az ausztrál nagyváros.

A kétszintes Peaches egy BBQ étterem fölött kapott helyet a Swanston Streeten.

Az első szint egy kacérkodó hangulatú pasztellrózsaszín fantáziavilágot jelenít meg szétszórt őszibarack lámpákkal és középen két terrazzo asztallal, amelyek mellett némileg kilógva a textúrából mohazöld bársonyszékek pihennek.

A környezet a nyolcvanas évek diszkóvilágát költözteti Melbourne-be. Így hát nemcsak a barackszínű falakat, valamint a rózsaszín ülőalkalmatosságokat,

illetve a krémszínű padlót tekintve érezhetjük úgy, mintha egy Duran Duran-klipforgatásba csöppentünk volna: még egy diszkógömb is lóg le a plafonról.

Koktélbárról lévén szó, a Peaches húzónevei a zenei stílusokról és korszakokról elnevezett italai: rendelhetünk Funk, Disco, Lucky Strike, Heavy Metal vagy 90-es évek popja fantázianevű koktélokat, melyek nem csupán nevükben utalnak az általuk megjelenített témára.

A Lucky Strike például egy erőteljes és füstös whiskykoktél, és a Heavy Metal is hasonló erőt képvisel, míg a Britney Spears által ihletett Britney’s Bitch viszont könnyedebb, száraz vermutból, ginből málnából és bazsalikomból áll össze.

Egy emelettel feljebb, a nyolcvan férőhelyes tetőtérben ellenben visszafogottabb, fehér csempés elrendezés és a város egyik legszebb panorámája köszönti a vendéget. Az italkínálat sem esik túlzásokba ezen a szinten, inkább a megszokott, hagyományos vonalat követi, miközben a kreativitásnak sincs híján.

A téli hónapokban sem zárják be ezt a részt, olyankor behúzzák a tetőt, és a székeket is tudják fűteni. Bár ugye Ausztráliában egészen mást jelent a tél, mint mondjuk nálunk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wallpaper.com)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom