Close
Ebben az ausztrál koktélbárban minden olyan, mint a nyolcvanas évek rózsaszín világában

Ebben az ausztrál koktélbárban minden olyan, mint a nyolcvanas évek rózsaszín világában

Vizuálisan egészen biztosan lenyűgöző ez a melbourne-i rooftop bár, amihez hasonlót eddig nem nagyon látott az ausztrál nagyváros.

A kétszintes Peaches egy BBQ étterem fölött kapott helyet a Swanston Streeten.

Az első szint egy kacérkodó hangulatú pasztellrózsaszín fantáziavilágot jelenít meg szétszórt őszibarack lámpákkal és középen két terrazzo asztallal, amelyek mellett némileg kilógva a textúrából mohazöld bársonyszékek pihennek.

A környezet a nyolcvanas évek diszkóvilágát költözteti Melbourne-be. Így hát nemcsak a barackszínű falakat, valamint a rózsaszín ülőalkalmatosságokat,

illetve a krémszínű padlót tekintve érezhetjük úgy, mintha egy Duran Duran-klipforgatásba csöppentünk volna: még egy diszkógömb is lóg le a plafonról.

Koktélbárról lévén szó, a Peaches húzónevei a zenei stílusokról és korszakokról elnevezett italai: rendelhetünk Funk, Disco, Lucky Strike, Heavy Metal vagy 90-es évek popja fantázianevű koktélokat, melyek nem csupán nevükben utalnak az általuk megjelenített témára.

A Lucky Strike például egy erőteljes és füstös whiskykoktél, és a Heavy Metal is hasonló erőt képvisel, míg a Britney Spears által ihletett Britney’s Bitch viszont könnyedebb, száraz vermutból, ginből málnából és bazsalikomból áll össze.

Egy emelettel feljebb, a nyolcvan férőhelyes tetőtérben ellenben visszafogottabb, fehér csempés elrendezés és a város egyik legszebb panorámája köszönti a vendéget. Az italkínálat sem esik túlzásokba ezen a szinten, inkább a megszokott, hagyományos vonalat követi, miközben a kreativitásnak sincs híján.

A téli hónapokban sem zárják be ezt a részt, olyankor behúzzák a tetőt, és a székeket is tudják fűteni. Bár ugye Ausztráliában egészen mást jelent a tél, mint mondjuk nálunk.

A kaland folytatódik

Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wallpaper.com)

Close