Close
Ebben az ausztrál koktélbárban minden olyan, mint a nyolcvanas évek rózsaszín világában

Ebben az ausztrál koktélbárban minden olyan, mint a nyolcvanas évek rózsaszín világában

Vizuálisan egészen biztosan lenyűgöző ez a melbourne-i rooftop bár, amihez hasonlót eddig nem nagyon látott az ausztrál nagyváros.

A kétszintes Peaches egy BBQ étterem fölött kapott helyet a Swanston Streeten.

Az első szint egy kacérkodó hangulatú pasztellrózsaszín fantáziavilágot jelenít meg szétszórt őszibarack lámpákkal és középen két terrazzo asztallal, amelyek mellett némileg kilógva a textúrából mohazöld bársonyszékek pihennek.

A környezet a nyolcvanas évek diszkóvilágát költözteti Melbourne-be. Így hát nemcsak a barackszínű falakat, valamint a rózsaszín ülőalkalmatosságokat,

illetve a krémszínű padlót tekintve érezhetjük úgy, mintha egy Duran Duran-klipforgatásba csöppentünk volna: még egy diszkógömb is lóg le a plafonról.

Koktélbárról lévén szó, a Peaches húzónevei a zenei stílusokról és korszakokról elnevezett italai: rendelhetünk Funk, Disco, Lucky Strike, Heavy Metal vagy 90-es évek popja fantázianevű koktélokat, melyek nem csupán nevükben utalnak az általuk megjelenített témára.

A Lucky Strike például egy erőteljes és füstös whiskykoktél, és a Heavy Metal is hasonló erőt képvisel, míg a Britney Spears által ihletett Britney’s Bitch viszont könnyedebb, száraz vermutból, ginből málnából és bazsalikomból áll össze.

Egy emelettel feljebb, a nyolcvan férőhelyes tetőtérben ellenben visszafogottabb, fehér csempés elrendezés és a város egyik legszebb panorámája köszönti a vendéget. Az italkínálat sem esik túlzásokba ezen a szinten, inkább a megszokott, hagyományos vonalat követi, miközben a kreativitásnak sincs híján.

A téli hónapokban sem zárják be ezt a részt, olyankor behúzzák a tetőt, és a székeket is tudják fűteni. Bár ugye Ausztráliában egészen mást jelent a tél, mint mondjuk nálunk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wallpaper.com)

melbourne | rooftop | bár | peaches | nyolcvanas évek

FOLYTASD EZZEL

Magyar irodára is lehet szavazni az egyik legfontosabb dizájnmagazin éves díjkiosztóján

Egy életen át elnéznénk a naplementét ebből a kétszáz éves pajtaházból

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram