Egyetlen tésztaautomata forradalmasíthatja az otthoni spagettifőzést

Egy virginiai pizzéria friss tésztaételeket, szószokat és desszerteket kínál úgy, hogy hivatalosan még meg sem nyitott.  

A Covid–19 járvány arra kényszerítette az éttermeket, hogy kreatív módon alkalmazkodjanak a megváltozott helyzethez. A legtöbb esetben a változás csupán annyit jelentett, hogy időszakosan átálltak egy új üzleti modellre, a házhoz szállításra és az elviteles rendelések teljesítésére. A washingtoni székhelyű Stellina Pizzeria azonban szintet lépett, és olyan megoldást kínál a vásárlók számára, amely minden eddiginél könnyebbé teszi az ételek beszerzését még azelőtt, hogy az étterem egyáltalán megnyithatta volna a kapuit.

Az általuk megálmodott, egyedi készítésű tésztaautomatákat egy kaliforniai vállalkozás gyártotta le számukra, amely korábban elsősorban klasszikus ital- és ételautomaták forgalmazásával foglalkozott. A mostani megbízásuk annyiban volt más, hogy az üveges szószok és a zacskós tészták automatába történő berakása egyedi méreteket, súlyok beállítását igényelte.

A tésztaautomatán keresztül minden megvásárolható, ami egy tökéletes olaszos stílusú vacsorához szükséges: a szószok között megtalálható bolognai és bárányos ragu, friss tészták, pohárkrémként elkészített tiramisuk, sőt, DIY canolli készlet is, amelynek segítségével a töltött olasz desszertet a vásárlók otthon, saját maguk állíthatják össze. A gép beépített LED-képernyője az elkészítési utasításokat is megjeleníti,

így nincs más dolguk a vevőknek, minthogy lefotózzák a lépéseket, és otthon ez alapján elkészítsék a fantasztikus fogásokat.

Egyelőre a gép 10:30-tól 20:00-ig dobja ki az ételt, de későbbiekben az étterem tényleges nyitvatartásához igazítják majd. A tulajdonosok azonban itt nem állnak meg, az első automata sikerén felbuzdulva gyors terjeszkedést terveznek. Várhatóan az automata házi pizzatésztákkal, borokkal és más olasz ételkülönlegességgel és alapanyaggal bővülhet majd, elképzelésük szerint pedig hamarosan hasonló gépeket telepítenek majd a környék forgalmas irodaházaiba is.

Kreativkodás

Malajziában az egyik vendéglátóhely megoldotta, hogy biztonságosan és komfortosan szolgálhassa fel a menüjét. A napokban megírtuk, hogy itthon márciusig nincs remény az éttermek számára, valamint még keményebb kormányrendeletet fogadtak el Magyarországon, amely főként a vendéglátósokat érinti. Példamutató felajánlást tett az Eplényi Síaréna a bajban lévő vendéglátóhelyeknek, egy debreceni vendéglátós pedig érdekes cselt vetne be, hogy kinyithasson.

(Fotók: Stellina Pizzeria)

konyha | spagetti | étterem | ázsiai gasztronómia | automata | olasz

FOLYTASD EZZEL

Mikrobiom és wellbeing, avagy ez lehet az új szupererőd

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Mikrobiom és wellbeing, avagy ez lehet az új szupererőd
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom