Close
Egyetlen tésztaautomata forradalmasíthatja az otthoni spagettifőzést

Egyetlen tésztaautomata forradalmasíthatja az otthoni spagettifőzést

Egy virginiai pizzéria friss tésztaételeket, szószokat és desszerteket kínál úgy, hogy hivatalosan még meg sem nyitott.  

A Covid–19 járvány arra kényszerítette az éttermeket, hogy kreatív módon alkalmazkodjanak a megváltozott helyzethez. A legtöbb esetben a változás csupán annyit jelentett, hogy időszakosan átálltak egy új üzleti modellre, a házhoz szállításra és az elviteles rendelések teljesítésére. A washingtoni székhelyű Stellina Pizzeria azonban szintet lépett, és olyan megoldást kínál a vásárlók számára, amely minden eddiginél könnyebbé teszi az ételek beszerzését még azelőtt, hogy az étterem egyáltalán megnyithatta volna a kapuit.

Az általuk megálmodott, egyedi készítésű tésztaautomatákat egy kaliforniai vállalkozás gyártotta le számukra, amely korábban elsősorban klasszikus ital- és ételautomaták forgalmazásával foglalkozott. A mostani megbízásuk annyiban volt más, hogy az üveges szószok és a zacskós tészták automatába történő berakása egyedi méreteket, súlyok beállítását igényelte.

A tésztaautomatán keresztül minden megvásárolható, ami egy tökéletes olaszos stílusú vacsorához szükséges: a szószok között megtalálható bolognai és bárányos ragu, friss tészták, pohárkrémként elkészített tiramisuk, sőt, DIY canolli készlet is, amelynek segítségével a töltött olasz desszertet a vásárlók otthon, saját maguk állíthatják össze. A gép beépített LED-képernyője az elkészítési utasításokat is megjeleníti,

így nincs más dolguk a vevőknek, minthogy lefotózzák a lépéseket, és otthon ez alapján elkészítsék a fantasztikus fogásokat.

Egyelőre a gép 10:30-tól 20:00-ig dobja ki az ételt, de későbbiekben az étterem tényleges nyitvatartásához igazítják majd. A tulajdonosok azonban itt nem állnak meg, az első automata sikerén felbuzdulva gyors terjeszkedést terveznek. Várhatóan az automata házi pizzatésztákkal, borokkal és más olasz ételkülönlegességgel és alapanyaggal bővülhet majd, elképzelésük szerint pedig hamarosan hasonló gépeket telepítenek majd a környék forgalmas irodaházaiba is.

Kreativkodás

Malajziában az egyik vendéglátóhely megoldotta, hogy biztonságosan és komfortosan szolgálhassa fel a menüjét. A napokban megírtuk, hogy itthon márciusig nincs remény az éttermek számára, valamint még keményebb kormányrendeletet fogadtak el Magyarországon, amely főként a vendéglátósokat érinti. Példamutató felajánlást tett az Eplényi Síaréna a bajban lévő vendéglátóhelyeknek, egy debreceni vendéglátós pedig érdekes cselt vetne be, hogy kinyithasson.

(Fotók: Stellina Pizzeria)

FOLYTASD EZZEL
Immár három Sfinx őrzi az Operát – Bemutatkozik a Sfinx Gin & Wine Bar
Hét aranyszabály a tökéletes sült hal elkészítéséhez
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom