Close
Egy régi klasszikust vetett be egy malajziai étterem a túlélésért

Egy régi klasszikust vetett be egy malajziai étterem a túlélésért

Nagyon vágytak már az emberek az ázsiai országban (is) az éttermi élményre és a kimozdulásra, úgyhogy az egyik vendéglátóhely megoldotta, hogy biztonságosan és komfortosan szolgálhassa fel nekik a menüjét.

Már akinek egyáltalán komfortosnak számít, ha autójában ülve fogyaszthatja el a megkívánt finomságokat. A Kuala Lumpurhoz közeli Cyberjayában működő Padi House ugyanis egy klasszikus drive-in szolgáltalást indított el, ami a jól ismert módon történik: a vendég begurul az étterem parkolójába, leadja a rendelését egy ablakon keresztül, majd félreáll, és miután a biztonsági előírásokat szigorúan betartó felszolgáló tálcán kihozza a fogásokat, átadhatja magát a gasztronómiai mámornak.

A menü egy erre a célra kialakított, egyedi tálcán érkezik, amely elfér a vezetőülés és a kormánykerék közötti szűk helyen.

“Bankban dolgozom, ami nem a legmegfelelőbb környezet egy nyugodt étkezéshez. Gyakran elhagyom az épületet, mert kell némi változatosság, hogy kiélvezhessem az ebédszünetemet. Ez az új hely pedig lehet akár az autóm is” – mondta Nor Shekin Nor Razali, aki éppen a napokban ebédelt a Padi House parkolójában.

Az étterem a többi malajziai vendéglátóhelyhez hasonlóan csupán elvitelre vagy házhoz szállításra kínálhat ételt. Leow Kim Ngan tulajdonos elárulta, hogy a drive-in ötletét a légitársaságok hasonló akciói inspirálták.

Hazai helyzet

A napokban megírtuk, hogy márciusig nincs remény az éttermek számára, valamint még keményebb kormányrendeletet fogadtak el Magyarországon, amely főként a vendéglátósokat érinti. Példamutató felajánlást tett az Eplényi Síaréna a bajban lévő vendéglátóhelyeknek, egy debreceni vendéglátós pedig érdekes cselt vetne be, hogy kinyithasson.

(Forrás: Reuters, fotók: Getty Images)

 

autó | Malajzia | étterem | menü | étel

FOLYTASD EZZEL

Ezekért a tejes kólákért őrül meg most éppen a világ

Hét ország, hét fantasztikus karácsonyi étel

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram