Close
Egy régi klasszikust vetett be egy malajziai étterem a túlélésért

Egy régi klasszikust vetett be egy malajziai étterem a túlélésért

Nagyon vágytak már az emberek az ázsiai országban (is) az éttermi élményre és a kimozdulásra, úgyhogy az egyik vendéglátóhely megoldotta, hogy biztonságosan és komfortosan szolgálhassa fel nekik a menüjét.

Már akinek egyáltalán komfortosnak számít, ha autójában ülve fogyaszthatja el a megkívánt finomságokat. A Kuala Lumpurhoz közeli Cyberjayában működő Padi House ugyanis egy klasszikus drive-in szolgáltalást indított el, ami a jól ismert módon történik: a vendég begurul az étterem parkolójába, leadja a rendelését egy ablakon keresztül, majd félreáll, és miután a biztonsági előírásokat szigorúan betartó felszolgáló tálcán kihozza a fogásokat, átadhatja magát a gasztronómiai mámornak.

A menü egy erre a célra kialakított, egyedi tálcán érkezik, amely elfér a vezetőülés és a kormánykerék közötti szűk helyen.

“Bankban dolgozom, ami nem a legmegfelelőbb környezet egy nyugodt étkezéshez. Gyakran elhagyom az épületet, mert kell némi változatosság, hogy kiélvezhessem az ebédszünetemet. Ez az új hely pedig lehet akár az autóm is” – mondta Nor Shekin Nor Razali, aki éppen a napokban ebédelt a Padi House parkolójában.

Az étterem a többi malajziai vendéglátóhelyhez hasonlóan csupán elvitelre vagy házhoz szállításra kínálhat ételt. Leow Kim Ngan tulajdonos elárulta, hogy a drive-in ötletét a légitársaságok hasonló akciói inspirálták.

Hazai helyzet

A napokban megírtuk, hogy márciusig nincs remény az éttermek számára, valamint még keményebb kormányrendeletet fogadtak el Magyarországon, amely főként a vendéglátósokat érinti. Példamutató felajánlást tett az Eplényi Síaréna a bajban lévő vendéglátóhelyeknek, egy debreceni vendéglátós pedig érdekes cselt vetne be, hogy kinyithasson.

(Forrás: Reuters, fotók: Getty Images)

 

FOLYTASD EZZEL
Hét tipp, hogy úgy grillezz zöldségeket, mint a profik!
Ez a csodás lasagne az ételérzékenyek kedvenc tavaszi fogása
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom