Nagyon vágytak már az emberek az ázsiai országban (is) az éttermi élményre és a kimozdulásra, úgyhogy az egyik vendéglátóhely megoldotta, hogy biztonságosan és komfortosan szolgálhassa fel nekik a menüjét.
Már akinek egyáltalán komfortosnak számít, ha autójában ülve fogyaszthatja el a megkívánt finomságokat. A Kuala Lumpurhoz közeli Cyberjayában működő Padi House ugyanis egy klasszikus drive-in szolgáltalást indított el, ami a jól ismert módon történik: a vendég begurul az étterem parkolójába, leadja a rendelését egy ablakon keresztül, majd félreáll, és miután a biztonsági előírásokat szigorúan betartó felszolgáló tálcán kihozza a fogásokat, átadhatja magát a gasztronómiai mámornak.
A menü egy erre a célra kialakított, egyedi tálcán érkezik, amely elfér a vezetőülés és a kormánykerék közötti szűk helyen.
"Bankban dolgozom, ami nem a legmegfelelőbb környezet egy nyugodt étkezéshez. Gyakran elhagyom az épületet, mert kell némi változatosság, hogy kiélvezhessem az ebédszünetemet. Ez az új hely pedig lehet akár az autóm is” – mondta Nor Shekin Nor Razali, aki éppen a napokban ebédelt a Padi House parkolójában.
Az étterem a többi malajziai vendéglátóhelyhez hasonlóan csupán elvitelre vagy házhoz szállításra kínálhat ételt. Leow Kim Ngan tulajdonos elárulta, hogy a drive-in ötletét a légitársaságok hasonló akciói inspirálták.
Hazai helyzet
A napokban megírtuk, hogy márciusig nincs remény az éttermek számára, valamint még keményebb kormányrendeletet fogadtak el Magyarországon, amely főként a vendéglátósokat érinti. Példamutató felajánlást tett az Eplényi Síaréna a bajban lévő vendéglátóhelyeknek, egy debreceni vendéglátós pedig érdekes cselt vetne be, hogy kinyithasson.
(Forrás: Reuters, fotók: Getty Images)
autó | parkoló | étel | menü | koronavíruis | étterem
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!