Nagyon vágytak már az emberek az ázsiai országban (is) az éttermi élményre és a kimozdulásra, úgyhogy az egyik vendéglátóhely megoldotta, hogy biztonságosan és komfortosan szolgálhassa fel nekik a menüjét.
Már akinek egyáltalán komfortosnak számít, ha autójában ülve fogyaszthatja el a megkívánt finomságokat. A Kuala Lumpurhoz közeli Cyberjayában működő Padi House ugyanis egy klasszikus drive-in szolgáltalást indított el, ami a jól ismert módon történik: a vendég begurul az étterem parkolójába, leadja a rendelését egy ablakon keresztül, majd félreáll, és miután a biztonsági előírásokat szigorúan betartó felszolgáló tálcán kihozza a fogásokat, átadhatja magát a gasztronómiai mámornak.
A menü egy erre a célra kialakított, egyedi tálcán érkezik, amely elfér a vezetőülés és a kormánykerék közötti szűk helyen.
"Bankban dolgozom, ami nem a legmegfelelőbb környezet egy nyugodt étkezéshez. Gyakran elhagyom az épületet, mert kell némi változatosság, hogy kiélvezhessem az ebédszünetemet. Ez az új hely pedig lehet akár az autóm is” – mondta Nor Shekin Nor Razali, aki éppen a napokban ebédelt a Padi House parkolójában.
Az étterem a többi malajziai vendéglátóhelyhez hasonlóan csupán elvitelre vagy házhoz szállításra kínálhat ételt. Leow Kim Ngan tulajdonos elárulta, hogy a drive-in ötletét a légitársaságok hasonló akciói inspirálták.
Hazai helyzet
A napokban megírtuk, hogy márciusig nincs remény az éttermek számára, valamint még keményebb kormányrendeletet fogadtak el Magyarországon, amely főként a vendéglátósokat érinti. Példamutató felajánlást tett az Eplényi Síaréna a bajban lévő vendéglátóhelyeknek, egy debreceni vendéglátós pedig érdekes cselt vetne be, hogy kinyithasson.
(Forrás: Reuters, fotók: Getty Images)
étel | menü | étterem | autó | parkoló | koronavíruis
A modern luxus nyomában a Range Roverrel
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!