Close
Eladó egy skót falu, ráadásul ingyen szellem is jár hozzá

Eladó egy skót falu, ráadásul ingyen szellem is jár hozzá

Ha földvásárláson gondolkozol, vagy csak szereted a kísértetjárta történelmi helyszíneket, ezt a skóciai falut neked ajánlják. 

Lawers romjai Loch Tayben, Perthshire-ben találhatóak, ami nagyjából egy óra negyven perces autózásra fekszik Skócia legnagyobb városától, Glasgow-tól. Az 1926 óta elhagyatott státuszban lévő falu most 173 ezer dollárért (kb. 52 millió forintért) megvásárolható.

A 3,31 hektáron elterülő faluhoz őshonos buja erdőség, magánstrand, pisztránghalászati jog és néhány romos épület tartozik, de nem szabad megfeledkezni a legizgalmasabb járulékról, a szellemről.

A legenda szerint Lady Lowers ugyanis máig kísért a településen.

Az úrhölgy arról volt nevezetes, hogy számos próféciája valóra vált, például megjósolta a vasút feltalálását, és hogy a helyi templomot egy fa rombolja majd le.

Aki ennek ellenére – vagy esetleg éppen ezért – komolyan érdeklődik a vásárlás iránt, itt és itt talál további információkat.

Zöldellő völgyek, havas csúcsok, kristálytiszta vizű patakok, tiszteletet parancsoló várkastélyok és skót duda. Körülbelül így jellemeznénk Skóciát, ahol rengeteg látnivaló várja a látogatót. Mutatunk kapásból ötöt!

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)

falu | Skócia | eladó | lawers | szellem

FOLYTASD EZZEL

Ezek a leginstagramosabb helyek a Közel-Keleten

Nagyon berágtak a gazdák a repceföldeken fotózkodó influenszerekre Ausztráliában

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram