Egy lakás áráért eladó a brit hegymászók kedvenc sziklája

Nem mindennapi ajánlatról van szó.

A nagy-britanniai Yorkshire Dales Nemzeti Park három nagy mészkősziklájának egyike a Gordale Scar és a Malham Cove mellett a Kilnsey Crag, amely tizenkét méterre nyúlik ki az alatta lévő terület fölé. 52 méteres magasságával és mintegy háromszáz mászóútjával Anglia egyik legnépszerűbb sziklamászócélpontja.

Aki úgy érzi, tudna mit kezdeni a nevezetességgel, melyet William Turner romantikus festő is megörökített, valamint a hozzá tartozó, mintegy nyolc hektárnyi földterülettel, amely ritka növényeknek és állatoknak ad otthont, az most 150 ezer fontért (nagyjából 64 és félmillió forintért) megveheti.

Az ajánlatra természetbarát érdeklődőket várnak, akik fantáziát látnak a terület védelmében, esetleg biodiverzitásának fejlesztésében, illetve tudományos kutatásában.

A területre nem lehet építkezni, és a sport- és vadászati illetve horgászjogok sem képezik a tranzakció tárgyát.

A Yorkshire Dales Nemzeti Parknak egyébként mintegy 95 százaléka magánkézben van, ahol a helyiek gazdálkodnak és vállalkozásokat üzemeltetnek, természetesen fenntartható módon.

A látványosság közel esik a Wharfedale völgyön átvezető főúthoz, és minden évben itt rendezik meg a Kilnsey mezőgazdasági bemutatót, amelyet a Brit Nyílt Tájfutó Szövetség megmérettetése zár, ahol a versenyzőknek a sziklafal meredek hasadékában, az úgynevezett kéményben kell leereszkedniük.

Ha kacérkodsz a gondolattal, hogy Angliában kezdj új életet, akkor ide érdemes áttenned a székhelyed, ha pedig csak túráznál egy jót valahol Európában, erre indulj.

(Forrás: Independent, Yorkshire Dales, képek: Getty Images)

eladó | Nagy-Britannia | szikla | Kilnsey Crag | Yorkshire Dales Nemzeti Park

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom