Close
Ha rosszul alszol idegen helyen, ezt a trükköt próbáld ki!

Ha rosszul alszol idegen helyen, ezt a trükköt próbáld ki!

Sokszor elég egy apróság, hogy elvigye az álmunkat.

Nem mindenki tud könnyen elaludni idegen helyen, legyen az mégoly kényelmes is. Sokszor elég egy apróság, hogy elvigye az álmunkat, mint például egy vékony, de eltüntethetetlen fénycsík a sötétítőfüggönyök között.

Erre a látszólag kicsi, de adott esetben annál bosszantóbb problémára talált megoldást egy utazó, aki a Twitteren tette közzé a trükkjét, amit aztán fel is kaptak azok, akik csak sötétben tudnak igazán jól aludni. Az ötletet legutóbb 2019-ben Rick Klau utazó osztotta meg. Mint írja, „nem emlékszem, ki tette közzé ezt a Twitteren néhány évvel ezelőtt, de bárki is legyél: neked köszönhetően azóta sokkal jobb minden hotelben töltött éjszakám”.

Íme, a pofonegyszerű teendő:

vegyél elő egy csíptetős vállfát a szekrényéből, és ezzel fogd össze a két függönyt középen.

A hack nagy visszhangot váltott ki, többek között ilyen kommentek születtek:

„Ma a szállodai tartózkodásaim örökre megváltoztak.”

„Eddig nagy irattartó csipeszt hordtam magamnál erre a célra, de ez jobb, mert szinte mindenhol vannak ilyen vállfák.”

„Egyszerű, elegáns és a legszükségesebbre szorítkozik. Pont olyan, amilyennek egy jó utazási hacknek lennie kell” – kommentálta a Travel and Leisure a cikkében.

Itt megnézheted, hogyan lehet leleplezni a rejtett kamerákat a szállásokon, itt pedig azt tudhatod meg, hogy vihetsz fel néhány ruhadarabbal többet a repülőre.

(Forrás: travelandleisure.com, képek: Pixabay, Unsplash) 

segítség | trükk | elalvás | idegen hely | rossz alvás

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram