Elég olcsón bérelhetőek kínai szigetek

Jutányos árnak tűnik.

Az utóbbi időben jó néhány eladósorba került sziget történetét írtuk meg, bár általában ezekért az egzotikus helyekért mélyen a zsebbe kellett nyúlni. Most azonban úgy is miénk lehet egy távoli paradicsom, hogy cserébe nem emelnek le súlyos összeget a bankszámlánkról.

A buktató annyi, hogy csak bérelhető a kínai Liaoning tartomány egy-egy szigete, de hektáronként mindössze évi 535 dollárt (nagyjából 160 ezer forintot) kérnek érte.

A Kína északkeleti felében található tartományban több mint ötszáz lakatlan sziget található, melyek egy részét bérbe adja a kormány. A szigetek töredékét lakják csupán, néhány közülük pedig a Jalu-folyó mentén fekszik az észak-koreai határ szomszédságában.

A legolcsóbb opció a már említett hektáronkénti 535 dollár, de az árak egészen 3,6 millióig kúszhatnak fel.

Mielőtt azonban összetrombitálánk a baráti társaságot és felvennénk a kapcsolatot a kínai földhivatallal, nem árt tudni, hogy a bérlő és a tartomány elképzeléseinek szinkronban kell lennie, azaz engedély nélkül nem lehet építkezni rajtuk. Egy komolyabb beruházás pedig értelemszerűen megnöveli a bérleti díjat. Az akció értelmében kilencféle vállalkozás indítható az idegenforgalomtól kezdve a mezőgazdaságon át a halászatig.

Ez is érdekelhet:

Eladó a budapesti születésű építész cannes-i buborékháza

Antti Lovag minden képzeletet felülmúló buborékházára, a Palais Bulles-ra felkerült a képzeletbeli eladó tábla. Vagyis megjelent a Christie's-en.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash)

bérelhető | akció | kína | sziget

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom