Close
Elon Musk pótolná a repülőutak egyik legfájóbb hiányosságát

Elon Musk pótolná a repülőutak egyik legfájóbb hiányosságát

Karnyújtásnyira kerültünk attól, hogy a levegőben is szörfölhessünk a világhálón.

Talán te is gondolkodtál már azon, hogy miért nincs még mindig ingyenes wifi a repülőgépeken. Könnyen lehet, hogy ez az eddig nehezen megoldhatónak látszó helyzet hamarosan változik.

Elon Musk vállalata, a SpaceX ugyanis más feltörekvő műholdcégekkel együttműködve dolgozik azon, hogy elterjessze a nagy sebességű internetet a kereskedelmi repülők fedélzetén, és a JSX chartertársasággal már szerződést is kötött arról, hogy

a Starlink műholdhálózat biztosítja a wi-fit a légicég repülőinek fedélzetén.

Első körben száz JSX-gépre telepítenek Starlink-terminálokat, és a szolgáltatást az év végétől vehetik igénybe ingyenesen az utasok. Ugyanakkor nem a JSX az egyetlen, ahol a starlinkes nettel kísérleteznek. Mint Ed Bastian vezérigazgató nemrég elárulta, a Delta Air Lines szintén teszteli a technológiát, ahogyan az korábban már néhány Gulfstream- és katonai repülőgépen is megtörtént.

A SpaceX 2019 óta mintegy kétezer Starlink-műholdat bocsátott alacsony Föld körüli pályára, és bár a hálózatot még nem építették ki teljesen, néhány országban már elő lehet fizetni a szolgáltatásra havi százegy euróért (körülbelül harmincnyolcezer forintért) egy ötszázötvenhárom eurós (körülbelül kétszázhatezer forintos), pizzásdoboz méretű terminál kíséretében.

Mint Elon Musk korábban elmondta, a Starlink-rendszer részeként a jövőben egy körülbelül negyvenkétezer műholdból álló konstellációt terveznek felbocsátani az űrbe.

Bár a szélessávú internetnek kulcsszerep juthat a szegénység és az egyenlőtlenségek felszámolásában, van olyan szeglete a fejlett világnak, ahol egy wi-fi router beszerzése bűncselekménynek számít.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash, Wikimedia Commons)

wi-fi | repülő | internet | JSX | starlink

FOLYTASD EZZEL

Ezért nem szabad értékelést írni egy szállodáról, ha rossz az idő

Ez a bájos spanyol falu hihetetlenül baráti bérleti díjakkal vár

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom