Elég egy jó hír, és máris vadul kattintunk járatok és szállások után

A Pfizer cég bejelentésének híre (több mint kilencvenszázalékos hatékonyságú vakcinát fejlesztettek ki) úgy tűnik, reményt adott, és sokan már látják az elmúlt hónapokat megkeserítő világjárvány végét.

Milliók várják már, hogy mindenféle bizonytalanság és kényelmetlenség nélkül kiszabaduljanak, és újra biztonságban útra keljenek. Azt viszont még senki sem tudja megmondani, mikor jön el megint a pillanat (ha eljön egyáltalán...), amikor ugyanolyan felszabadultsággal vágunk neki a világnak, mint mondjuk februárban tettük.

Mindenesetre sokatmondó statisztikai adatokat közölt a Matadornetwork az emberek utazással kapcsolatos interetes kereséseiről, ami azt mutatja, mindenki nagyon vágyik már az igazi szabadságra.

A vakcina hírére a Skyscanner járat- és szállásfoglalási platformnál negyvennyolc százalékkal megugrott az online forgalom az előző héthez képest, az Európában és a Karib-térségben működő CV Villas-nál pedig hetvenhat százalékkal nőtt a keresések, negyvennel a foglalások száma.

A CV Villas ügyvezető igazgatója, Tristan Symondson a The Guardian-nek elmondta: "Biztosak vagyunk abban, hogy az oltóanyag híre elképesztően pozitív hatással lesz az emberek bizalmára az utazást illetően. Az árak még nem igazán emelkedtek, de nagyon gyorsan elkelnek a foglalások."

A légitársaságok és a szállodák szintén az online forgalom megnövekedéséről számoltak be. A British Airways például közölte, hogy jelentősen nőtt az érdeklődés a Maldív-szigetek, a Kanári-szigetek, a Karib-tenger, New York, Florida és Dubaj iránt, míg a Club Med esetében huszonöt százalékkal emelkedett a foglalások száma az előző héthez képest.

Míg a jövő tavaszi és nyári árak jelenleg alacsonynak számítanak, a kereslet növekedésével valószínűleg növekedni fognak. Derek Moore, a Specialist Travel Association elnök-helyettese a The Guardian-nak elmondta: "Valószínűleg kevesebb választási lehetőség és kevesebb járat áll rendelkezésre a világjárvány előtti időszakhoz képest, ez pedig minden bizonnyal megemeli az árakat is".

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Pixabay)

vakcina | keresés | foglalás | forgalom | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom