Close
Majdnem 21 millió forintért kelt el az Airbus A380-as ikonikus bárja

Majdnem 21 millió forintért kelt el az Airbus A380-as ikonikus bárja

Ötvenezer dollárért vették meg az Emirates légi pultját.

De ez csak egy volt az októberben Toulouse-ban árverésre bocsátott ötszáz tételből, melyek között szerepeltek a pilótafülke műszaki alkatrészei, egy három székből álló, turistaosztályról származó üléssor, italoskocsik, asztali lámpák, vészhelyzet esetén használandó ablaktörő kalapács, motorventilátor-lapátok és mentőmellények is, mely utóbbiak közel 350 dollárért cseréltek gazdát.

Az aukcióból befolyt pénzt az Airbus Foundation kapja, amely különböző humanitárius, ifjúsági és fenntarthatósági projekteket működtet világszerte.

A gép egyike volt a légitársaság 88 szuperjumbójának, első első útját 2005. április 27-én tette meg, először hosszú távon pedig Dubajból Aucklandbe repült, 2010-ben. A repülőgépet a járvány kezdetekor vonták ki a forgalomból.

Az Emirates igazán ért a luxusutazásokhoz, de nemcsak az első osztálya, hanem az új prémium turistaosztálya is azonnali repülésre csábít.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

aukció | jótékonysági árverés | árverés | emirates

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram