Close
Légitársaság nyitotta meg a világ legnagyobb függőleges farmját

Légitársaság nyitotta meg a világ legnagyobb függőleges farmját

Az Emirates harmincezer négyzetméternyi függőleges kertet nyitott Dubajban, az Al Maktoum Nemzetközi Repülőtéren. A monumentális létesítmény a legnagyobbnak számít kategóriájában.

A Bustanica farm az Emirates és az amerikai Crop One közös vállalkozása, és fontos része az Egyesült Arab Emírségek 2051-ig tartó élelmiszerstratégiájának, amelynek célja az élelmiszer- és vízbiztonság növelése a régióban.

A létesítmény évente körülbelül ezer tonna leveles zöldséget fog termelni, ez napi háromszáz kiló termést jelent.

A vertikális gazdálkodás kilencvenöt százalékkal kevesebb vizet igényel a hagyományos mezőgazdasági módszerekhez képest, így a becslések szerint a Bustanica kétszázötven millió tonna vizet takarít meg. A farm olyan leveles zöldségeket fog termelni, mint a fejessaláta, a rukkola, vagy a spenót.

A zöldségeket az Emirates járatainak menüihez használják majd fel.

“A hosszú távú élelmezésbiztonság és az önellátás létfontosságú az országok gazdasági növekedéséhez, ez alól pedig az Egyesült Arab Emírségek sem kivétel” – mondta Ahmed bin Szaid Al Maktoum sejk, az Emirates Group elnök-vezérigazgatója.

Mivel az Emírségek élelmiszerellátásának kilencven százalékát import áruk teszik ki, különösen fontos az élelmiszerstratégiájuk megvalósítása, amire 545 millió dollárt fognak költeni.

(Forrás: Finedining Lover, fotók: Emirates)

emirates | élelmiszer | élelmiszerhiány | fenntarthatóság | környezetvédelem

FOLYTASD EZZEL

Üvegpadló és északi fény is jár Európa legjobb rooftop bárjaihoz

Leállítják Franciaország egyik legrégebbi sajtjának gyártását a szárazság miatt

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom