Close
Egészen váratlan dologgal rukkolt elő II. Erzsébet és Diana egykori magánszakácsa

Egészen váratlan dologgal rukkolt elő II. Erzsébet és Diana egykori magánszakácsa

A Buckingham-palotából egyenesen egy food truckba vezet az út.

Darren McGrady, a Buckingham-palota egykori séfje, Diana  magánszakácsa, a legendás brit ételre, a fish and chipsre specializálódott food truck társalapítója lett.

McGrady séf Timpthy Johnsonnal együttműködve nyitotta meg a Winston’s British Fish N Chips-t, ahol ropogósra sütött tőkehalat és sült krumplit szolgálnak fel. A Vancouverben működő food truck korábban minden pénteken a Buckingham-palotában is az asztalra került ebédre.

Az utcai gyorsétterem menüsorában emellett csirkeszárny és halleves is megtalálható,

ez utóbbi egy olyan recept alapján készül, amely Viktória királynő uralkodásának idejéből származik.

Az ismert és szakácskönyv-író a londoni elegáns, ötcsillagos Savoy Hotelben kezdte pályafutását, innen igazolt a Buckingham-palotába, hogy a néhai II. Erzsébetnek főzzön. A Haaretznek adott interjújában McGrady elmondta, hogy az egyik első feladata a skóciai Balmoral kastélyban az volt, hogy megmossa és megpucolja a sárgarépát, amelyet aztán a királynő elvitt, hogy a lovának adja.

(Forrás: Food&Wine, fotó: Missy Font)

II. Erzsébet | Erzsébet királynő | privát szakács | séf | magánszakács

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram