Már ki is találták, mi legyen a sorsa az Északi Áramlat gázvezetéknek

Minden adott egy posztindusztriális turistaparadicsom kialakításához.

A provokatív-spekulatív építészeti koncepcióiról ismert német stúdió, az Opposite Office kreatív javaslattal állt elő arra az esetre, ha valóban nem indulna meg a gázszállítás az Oroszországból érkező Északi Áramlat 2 gázvezetéken, melynek üzembe helyezését Németország egyelőre felfüggesztette.

Az iroda a vezeték lubmini végpontját a nemzetközi együttműködés jegyében,

Északi Áramlat 3 néven kapszulahotellé alakítaná,

ahol a világ különböző részeiről érkező utazók szállhatnának meg és szocializálódhatnának.

A helyszínen egyébként minden adott egy posztindusztriális turistaparadicsom kialakításához, mert a tengerparti üdülőhely fenyőkkel övezett, homokos strandjai eddig is népszerűek voltak a fürdőzők körében.

Jóllehet, a település közelében jelentős ipari övezet található, és a festői homokdűnék árnyékában nemcsak a jelenleg is működő Északi Áramlat 1-es vezeték bújik meg, hanem egy lezárt atomerőmű is, melynek volt hűtővíz-elvezető csatornáját végül kikötővé alakították át.

A tervezett hotel teljes egészében az Északi Áramlat 2 anyagából épülne fel, négyszáz méternyi csövet alakítanának át alvókapszulákká, de a komplexumban emellett üzemelhetne nyelviskola, és létrehoznának egy konferenciatermet és egy kilátót is, amit a "szabadság sétány" kötne a kapszulaszállodához.

Németországban egyébként számos csodálatos kisváros várja a turistákat, bár nem mindenki ért egyet abban, hogy ezek mindegyike létezik.

(Forrás: dezeen.com, képek: dezeen.com, Wikimedia Commons)

kapszulahotel | Lubmin | Németország | Északi Áramlat 2 | gázvezeték

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom