Close
Már ki is találták, mi legyen a sorsa az Északi Áramlat gázvezetéknek

Már ki is találták, mi legyen a sorsa az Északi Áramlat gázvezetéknek

Minden adott egy posztindusztriális turistaparadicsom kialakításához.

A provokatív-spekulatív építészeti koncepcióiról ismert német stúdió, az Opposite Office kreatív javaslattal állt elő arra az esetre, ha valóban nem indulna meg a gázszállítás az Oroszországból érkező Északi Áramlat 2 gázvezetéken, melynek üzembe helyezését Németország egyelőre felfüggesztette.

Az iroda a vezeték lubmini végpontját a nemzetközi együttműködés jegyében,

Északi Áramlat 3 néven kapszulahotellé alakítaná,

ahol a világ különböző részeiről érkező utazók szállhatnának meg és szocializálódhatnának.

A helyszínen egyébként minden adott egy posztindusztriális turistaparadicsom kialakításához, mert a tengerparti üdülőhely fenyőkkel övezett, homokos strandjai eddig is népszerűek voltak a fürdőzők körében.

Jóllehet, a település közelében jelentős ipari övezet található, és a festői homokdűnék árnyékában nemcsak a jelenleg is működő Északi Áramlat 1-es vezeték bújik meg, hanem egy lezárt atomerőmű is, melynek volt hűtővíz-elvezető csatornáját végül kikötővé alakították át.

A tervezett hotel teljes egészében az Északi Áramlat 2 anyagából épülne fel, négyszáz méternyi csövet alakítanának át alvókapszulákká, de a komplexumban emellett üzemelhetne nyelviskola, és létrehoznának egy konferenciatermet és egy kilátót is, amit a „szabadság sétány” kötne a kapszulaszállodához.

Németországban egyébként számos csodálatos kisváros várja a turistákat, bár nem mindenki ért egyet abban, hogy ezek mindegyike létezik.

(Forrás: dezeen.com, képek: dezeen.com, Wikimedia Commons)

Németország | kapszulahotel | Északi Áramlat 2 | Lubmin | gázvezeték

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom