Close
Már ki is találták, mi legyen a sorsa az Északi Áramlat gázvezetéknek

Már ki is találták, mi legyen a sorsa az Északi Áramlat gázvezetéknek

Minden adott egy posztindusztriális turistaparadicsom kialakításához.

A provokatív-spekulatív építészeti koncepcióiról ismert német stúdió, az Opposite Office kreatív javaslattal állt elő arra az esetre, ha valóban nem indulna meg a gázszállítás az Oroszországból érkező Északi Áramlat 2 gázvezetéken, melynek üzembe helyezését Németország egyelőre felfüggesztette.

Az iroda a vezeték lubmini végpontját a nemzetközi együttműködés jegyében,

Északi Áramlat 3 néven kapszulahotellé alakítaná,

ahol a világ különböző részeiről érkező utazók szállhatnának meg és szocializálódhatnának.

A helyszínen egyébként minden adott egy posztindusztriális turistaparadicsom kialakításához, mert a tengerparti üdülőhely fenyőkkel övezett, homokos strandjai eddig is népszerűek voltak a fürdőzők körében.

Jóllehet, a település közelében jelentős ipari övezet található, és a festői homokdűnék árnyékában nemcsak a jelenleg is működő Északi Áramlat 1-es vezeték bújik meg, hanem egy lezárt atomerőmű is, melynek volt hűtővíz-elvezető csatornáját végül kikötővé alakították át.

A tervezett hotel teljes egészében az Északi Áramlat 2 anyagából épülne fel, négyszáz méternyi csövet alakítanának át alvókapszulákká, de a komplexumban emellett üzemelhetne nyelviskola, és létrehoznának egy konferenciatermet és egy kilátót is, amit a “szabadság sétány” kötne a kapszulaszállodához.

Németországban egyébként számos csodálatos kisváros várja a turistákat, bár nem mindenki ért egyet abban, hogy ezek mindegyike létezik.

(Forrás: dezeen.com, képek: dezeen.com, Wikimedia Commons)

Északi Áramlat 2 | kapszulahotel | Lubmin | Németország | gázvezeték

FOLYTASD EZZEL

Soha szebb nyaralót nem láttunk még CLT-panelből mint ez az új-zélandi kabin

Ezt harmadjára olvasva sem hiszed el: soha nem látott rekordot léptek át Budapesten a lakások négyzetméterárai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram