A repülőgépes ételek nem minden esetben landolnak a gasztronómiai toplista élmezőnyében, sőt sok utas inkább viszi magával a fedélzetre a saját harapnivalóját, minthogy bevállalja, amit a légitársaság felszolgál.
Utóbbi nem biztos, hogy a legszerencsésebb ötlet – nemrégiben például valaki egy egész lasagnét vitt fel a gépre, ami miatt aztán elég furcsán néztek rá.
De akkor milyen szabályok vonatkoznak erre?
Jo Bryant etikett-szakértő szerint az utastér szűkössége és a korlátozott légáramlás miatt a "szagos" ételek határozottan nem jöhetnek szóba.
– Ha a légitársaság által felszolgált ételek erőteljes illatúak, akkor az nem az utasok hibája, de a masszívan illatozó szendvicseket vagy gyorséttermi ételeket felvinni a fedélzetre tapintatlanság és önzőség – folytatja.
A felmelegített étel az egész gépet elszagosíthatja, emiatt pedig aligha lesz népszerű "az elkövető" a fedélzeten. A csomagolt rágcsálnivalók, például a müzliszeletek sokkal jobb opciók.
És ha már fedélzeti falatok, a repülőgépes ételeknek más az ízük a levegőben.
Rosie Panter utazási szakértő elárulta, hogy a száraz levegő és az utastérben lévő nyomásváltozás kombinációja körülbelül harminc százalékkal csökkentheti az ízlelőbimbóink érzékenységét az édes és sós ételek iránt, ami azt jelenti, hogy a repülőn és a földön készült ételek íze merőben eltérhet.
Miután megérkeztél a repülőtérre, átjutottál a check-in-en, nem találtak semmit a biztonsági ellenőrzésen, beengedtek a kapun, felcaplattál a repülőgépre, felpakoltad a táskádat a poggyásztartóba, és végül elfoglaltad a helyed, itt az ideje a jól megérdemelt jutalomnak – egy finom koktélnak.Ha pedig nem tudod, milyet rendelj, javasoljuk a Bloody Maryt. A tudomány szerint ugyanis kilencezer magasan még jobb az íze.
(Forrás: Express, fotók: Getty Images)
szakértő | utazás | szabály | etikett | repülés
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!