Ezért nem jó ötlet otthon elkészített ételt magunkkal vinni a repülőre

Sokan előre elkészített ételt csomagolunk magunknak egy repülőútra, ami teljesen érthető, mivel a reptéri ételek és italok árai köztudottan nem túl barátiak. Első látásra remek megoldásnak tűnik, ám nem minden szempontból az.

Egy korábbi légiutas-kísérő szerint egészségügyi okokból nem tanácsos ilyen kaját magunkkal vinni a fedélzetre.

– Gondoljunk csak arra, mennyi időbe telik, amíg eljutunk otthonról a repülőtérre, majd a terminálon keresztül a gépre. Előfordulhat, hogy az étel akár öt-hat órán át izzad a táskában pihenő dobozban, mielőtt a repülőgépen elővesszük és elfogyasztjuk.

Ez potenciálisan gyomorproblémákkal járhat, ami tönkreteheti a megérkezést követő napokat.

– Lehet, hogy sokba kerül a reptéri étkezés, vagy vásárolni valamit a fedélzeten, de biztosak lehetünk benne, hogy azok az ételek legalább a hűtőből érkeznek, vagy ott és akkor készítik el. Ráadásul így megkímélhetjük a többi utast is a szagos ételektől, mert még a legfinomabb sajtos szendvics is elkezd egy kicsit büdösödni, ha néhány órára egy dobozban rekedt – mondja.

– Ez nem azt jelenti, hogy felejtsük el az összes ételvariációt, de gondoljunk ezekre a szagokra, és arra, hogy mi az, ami a legkevésbé irritálja a többi utast. Aki saját ételt szeretne magával vinni a repülőre, az válasszon mondjuk egy pohár instant tésztát – tanácsolja a szakember.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

légiutas-kísérő | tanács | biztonság | étel | repülés | reptér

FOLYTASD EZZEL

Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A nyár titkos karmesterei nélkül nincs biztonságos repülés
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom