Édes italáról híres, csodaszép mediterrán vidék lesz idén Európa Borfővárosa

Ez az egyetlen hely, ahol portóinak nevezhetik az itt termelt bort.

Portugália egyik legnagyobb folyója fut keresztül az ország északi részén található, világhírű szőlőtermő vidéken, Duorón, mely bár nem egy település, mégis megkapta az Európa Borfővárosának járó címet, amelyet 2012 óta minden évben a Borvárosok Európai Hálózata (RECEVIN) oszt ki.

A szervezetnek Magyarország is tagja Ausztria, Bulgária, Franciaország, Németország, Görögország, Olaszország, Portugália, Szlovénia, Spanyolország és Szerbia mellett.

Az idei cím újabb nagy elismerés a Douro-völgynek azután, hogy az UNESCO 2001-ben a Világörökség részévé nyilvánította a kultúrtáj és a bortermelés hagyományos gyakorlatainak megőrzése miatt.

2023-ban Douro nemcsak egy agrárrégió szeretne lenni, hanem természeti szépségét is megmutatná a világnak, a látogatók többek között hajókirándulásokon fedezhetik fel a hely varázsát. A borvidék a pályázatában az ember és a természet harmonikus kölcsönhatásának példáját igyekezett megmutatni, és a világ legrégebbi kijelölt és szabályozott borvidékének szellemiségét szeretné közvetíteni.

Az idei év eseménysorozatának nyitógáláját február 4-én tartják Lamegóban.

A Duoro-vidéket ezzel a csodás luxusvonattal is bejárhatjuk.

(Forrás: The Mayor, képek: Unsplash)

duero | borvidék | duoro | portói | portugália

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom