Close
Íme Európa kultikus városai, ahová még idén jó lenne elutazni

Íme Európa kultikus városai, ahová még idén jó lenne elutazni

Kihagyhatatlan, szemet és lelket gyönyörködtető európai városok, amelyek idén kötelező bakancslistás helyek!

Firenze

Firenze hosszú és kalandos történelmének és a Mediciknek köszönheti mindazokat a javakat, amelyek ma világhírének zálogai.

Felsorolni is nehéz, mi mindent érdemes megnézni Firenzében, mindenesetre a Firenzei dómot, Ponte Vecchiót, Uffizit vagy Michelangelo Dávid-szobrát semmiképp sem szabad kihagyni.

Reine

Norvégia legészakibb részén húzódik végig a Lofoten-szigetcsoport, az ország egyik leglátványosabb pontja.

Nemcsak a csodálatos vadvilág és az elképesztő sarki fény látványa miatt érdemes odalátogatni: Reine városából gyönyörű látványt nyújt a kristálytiszta víz, a sűrű, zöld tájvidék és a vízből kiemelkedő, lenyűgöző hegycsúcsok.

Smögen

Svédország nyugati partján terül el egy apró város, Smögen.

Már az oda vezető út miatt is megéri elutazni a városba, hiszen az autóval érkezők átkelhetnek egy lenyűgöző hídon, ahonnan elképesztő kilátás nyílik az alatta fekvő öbölre.

Český Krumlov

A Csehországban található Český Krumlov egy középkori tündérmesében repíti a átogatókat. A várost a Moldva folyó hasítja ketté, a központja pedig egy hihetetlen, 13. századi gótikus kastély.

A 18. századból származó, barokk házak sorakoznak a lélegzetelállító kastélyhoz vezető utcák mentén.

Ide mindenképp érdemes legalább egy kirándulónapot betervezni tavasszal.

Ronda

A spanyolországi Ronda városát olyan üdülőközpontok veszik körbe, mint Malaga és Marbella.

A város egyik legikonikusabb romja a 14. században épített Arab Fürdőház, legnépszerűbb látnivalója pedig az El Tajo szurdok felett átívelő Puente Nuevo híd.

Oia

A Görögországhoz tartozó Szantorini egy kör alakú vulkanikus szigetcsoport az Égei-tengeren, az egyik legfontosabb és leggyönyörűbb városa Oia.

Hófehér házai élénk kontrasztot alkotnak a föléjük magasodó sötét bazaltsziklákkal. Oia igazi csodahely, idén felfedezésre vár!

+1 Positano, a kakukktojás

Az Amalfi-partnál található festői olasz falu, Positano színes házikóival és csendes, kavicsos strandjaival tökéletes hely a pihenésre.

A mediterrán napsütés, a friss, tengeri levegő, a hegyek, a gyönyörű vízesések, valamint a ritka növény- és állatvilága valóságos földi mennyországgá varázsolják ezt a kis olasz falut.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

positano | nagy sztori | Český Krumlov | ronda | oia

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram