Itt van tőlünk karnyújtásnyira az ország, ahol Európa legelégedettebb emberei élnek

Ha Európa legboldogabb országára gondolunk, rendszerint a finnek jutnak eszünkbe, az Eurostat legújabb elégedettségi felmérésében azonban ők csak a második helyre szorultak.

Az európai statisztikai hivatal szerint tavaly az uniós polgárok általában véve elégedettek voltak az életükkel, ezen belül is leginkább az osztrákok érezték úgy, hogy nincs okuk panaszra. Ez pedig a tízből 7.9 elégedettségi pontot ért az összesítésben.

Közvetlenül utánuk, a második helyen találjuk Finnországot, amelyhez, némileg talán meglepő módon Románia és Lengyelország is felzárkózott a közép- és kelet-európai régióból 7.7 ponttal. A környékünkről még a negyedik helyen, Dániával holtversenyben végzett Szlovénia és az Írországgal, Máltával és Svédországgal együtt ötödik Csehország tartózkodik a mezőny első harmadában.

Magyarország a sor végén kullog,  kilencedik helyen, 6.9 ponttal rögtön a Portugáliával és Franciaországgal együtt 7-7 pontot kapott Szlovákia után és Horvátország előtt.

A kelet-európai pesszimizmust ismerve ez talán nem is annyira meglepő, mint Németország utolsó előtti helye, amellyel szinte a sereghajtó Bulgáriával kerül egy kategóriába. A balkáni ország volt az egyetlen, amely a tízből kevesebb mint hat pontot, 5,6-ot kapott, de Németország is alatta marad a 7,1-es európai átlagnak a maga 6,5 pontjával. Az alsó három sorát Görögország zárja, az említetteken kívül pedig még Lettország áll mögöttünk.  Az ellenkező oldalon dobogós lett még Belgium és Hollandia.

A felmérés szerint többek között az iskolai végzettség, a család és a pénzügyi stabilitás befolyásolta leginkább a megkérdezettek általános elégedettségét. A teljes lista itt látható.

Bécs egyébként idén a világ legélhetőbb városa lett, ami szintén okot adhat az elégedettségre nyugati szomszédainknál.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

elégedettség | ország | legelégedettebb | eurostat | országok

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom