Close
Ennyi idő alatt tehetjük meg Európa legrövidebb fapados útját

Ennyi idő alatt tehetjük meg Európa legrövidebb fapados útját

Franciaország nemrég került még egy lépéssel közelebb ahhoz, hogy betiltsa a rövid repülőútjait, de ilyenekből bőven akad még Európában.

Az európai fapadosokkal többnyire rövidebb utakat tehetünk meg, de ezen belül is vannak olyan távok, amelyek kilógnak a sorból. Míg a Wizz Airnél az átlagos európai távolság 1471 kilométer, a Ryanairnél ez 1252, az easyJetnél pedig 1184 kilométer.

A Cirium közlekedési elemző cég adatai szerint a legrövidebb útvonal jelenleg az easyJeté, amely brit belföldi járatokkal szerepel a listán, és

a Belfast és Man-sziget közötti 122 kilométert 40 perc alatt teszi meg.

A Peel-kastély a Man-szigeten

Ugyanennyi időbe telik a Malaga és a marokkói Tetuán közötti 142 kilométeres út a Ryanairrel, de a szintén Malaga és Tanger közötti járaton sem kell sokkal többet időzni. Mindössze háromnegyed óra alatt tudhatjuk le, akárcsak az Ibizából Valenciába, az Alicantéből Ibizába, a Sevillából Tangerbe vagy Tetuánba tartó utat. Spanyolországot elhagyva a Málta és Catania valamint Athén és Szantorini között, illetve Stockholm és  a gotlandi Visby közötti járaton kell az utasoknak kevesebb, mint egy órát időzniük.

Visby

A Wizz Air épp a napokban jelentette be a Tirana-Brindisi útvonalat,

amely az egy óra alatt megtehető 171 kilométerével át is vette a vezetést a légitársaság legrövidebb útjainak listáján a Tirana-Bari viszonylattól. A harmadik a Róma és a szardíniai Olbia között, a negyedik pedig a Bari és Korfu között közlekedő járat lett, majd a Larnaca-Tel Aviv, Gdansk-Malmö, Róma-Split, Budapest-Marosvásárhely, Bologna-Olbia, és a bosznia-hercegovinai Tuzla és Bécs közötti járat következik, melyeket mind körülbelül egy óra alatt lehet teljesíteni.

Ezek a rövidnek tűnő utazások ugyanakkor még mindig sokkal hosszabbak, mint a világ legrövidebb repülő– vagy akár vonatútja.

(Forrás: Simple Flying, képek: Getty Images)

wizz air | legrövidebb | easyjet | fapados | járat

FOLYTASD EZZEL

Középkori mesevilágba repít a kőkunyhók falva Olaszországban

Kiderült, melyek az Egyesült Királyság kedvenc és legtöbbet kritizált látványosságai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram