Ez a pavilon mintha csak egy tálca olvasztott csokoládéban fürdene

Egy sanghaji élelmiszeripari vállalat tulajdonában álló régi szivattyútelep helyén épült fel a Shrine of Everyman,  azaz a Mindenki szentélye.

A felhő alakú építményt a hétköznapi emberek szent helyének nevezik.

A harmincöt négyzetméteres pavilon mintha csak egy tálca olvasztott csokoládéban fürdene.

Az, hogy az építészeti projekt erős szakrális köntöst kapott, annak is köszönhető, hogy a tejcsokoládé igen fontos szereppel bír a kínai élelmiszeripar számára.

Az olvasztott csokoládéra hasonlító medencét egy vékony sétány töri meg – ezen át juthatunk be a pavilonba, amelyet tizenhárom réteg polikarbonát paravánból raktak össze. A struktúrát egy acél vázszerkezet támasztja meg, a tetején pedig egy acéllemez ékeskedik.

A pavilon hófehér mivoltja a csokoládégyártás alapjául szolgáló tejet szimbolizálja,

az áttetsző és üres felületek pedig abban segítenek a nézelődőnek, hogy a környező tájjal könnyebben kapcsolatba léphessen.

Ez is érdekelhet:

Hihetetlenül játszik a kék-fehér illúziókkal ez az alpesi hotel

Igen, ez egy manipulálatlan fotó egy kék-fehérré „felezett” szobáról. És ez még csak a kezdet.

(Forrás: Dezeen, Octogon)

pavilon | Shrine of Everyman | csoki | csokoládé

FOLYTASD EZZEL

A Louis Vuitton megelőzte a francia mezőgazdaságot

Még egy hétig láthatod a legjobb magyar tervezésű könyveket

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kávézót nyitnál? Vagy épp vendégházat? - formabontó képzésekkel vár a Laba és a Skvot
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom