Close
Ez a pavilon mintha csak egy tálca olvasztott csokoládéban fürdene

Ez a pavilon mintha csak egy tálca olvasztott csokoládéban fürdene

Egy sanghaji élelmiszeripari vállalat tulajdonában álló régi szivattyútelep helyén épült fel a Shrine of Everyman,  azaz a Mindenki szentélye.

A felhő alakú építményt a hétköznapi emberek szent helyének nevezik.

A harmincöt négyzetméteres pavilon mintha csak egy tálca olvasztott csokoládéban fürdene.

Az, hogy az építészeti projekt erős szakrális köntöst kapott, annak is köszönhető, hogy a tejcsokoládé igen fontos szereppel bír a kínai élelmiszeripar számára.

Az olvasztott csokoládéra hasonlító medencét egy vékony sétány töri meg – ezen át juthatunk be a pavilonba, amelyet tizenhárom réteg polikarbonát paravánból raktak össze. A struktúrát egy acél vázszerkezet támasztja meg, a tetején pedig egy acéllemez ékeskedik.

A pavilon hófehér mivoltja a csokoládégyártás alapjául szolgáló tejet szimbolizálja,

az áttetsző és üres felületek pedig abban segítenek a nézelődőnek, hogy a környező tájjal könnyebben kapcsolatba léphessen.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Dezeen, Octogon)

Shrine of Everyman | csoki | pavilon | csokoládé

FOLYTASD EZZEL

Közel tíz éve nem hirdettek még ennyi eladó házat, mint most

Itt a Red Dot-díjas kiállítás: több mint negyven dizájner alkotásaival vár a 360 Design Budapest

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram