Ez az étterem a fenntartható monumentalizmus iskolapéldája

Az Enter Projects Asia építészeti stúdió gigantikus rattanoszlopokat álmodott meg a bangkoki Spice & Barley étterem lenyűgöző belső terébe. Az igazán impozáns látványt nyújtó enteriőr az arany árnyalataival kiegészülve, a modern dizájnt ötvözi a thai hagyományokkal.

A thaiföldi Phuketben található Enter Projects Asia 3D-modellezéssel alkotta meg a folyóparti üdülőhely éttermének megjelenését alapjaiban meghatározó gigantikus rattanszobrot, amely szabályosan keresztülfonja az amúgy is lélegzetelállító, kézzel festett belső teret.

A rattanoszlopok a padlótól a harminc méter magas mennyezetig érnek, és speciális alumíniumkeretekkel támasztották ki, hogy megőrizzék maximális stabilitását.

A monumentális rattanépítményt arannyal festették le, így idézik meg a thai templomok hangulatát, belseje pedig tökéletesen elrejti a légkondicionáló és egyéb műszaki berendezések kevésbé szép látványt nyújtó szerelvényeit.

A Chao Priya folyóra néző étterem mennyezetén tovább burjánzik a természetes növényi installáció, mely hol hullámot, hol pedig buborékot képez, így adva a helyiségnek egy teljesen egyedi arculatot.

A tervezőiroda nem véletlenül választotta az enteriőr kialakításához fő alapanyagként a rattant: egy fenntartható, száz százalékig műanyagmentes megoldásban gondolkodtak, másrészről pedig a helyi kézműveseket is támogatni kívánták. Lokálpatriotizmusuk eredményesnek bizonyult, megrendelésükkel két helyi rattangyárat is meg tudtak menteni a bezárástól.

Az étterem bútorai szintén a helyi kézművesek munkáját dicsérik, így a fenntartható gondolkodás több fronton is átható erővel tudott megjelenni.

Ez is érdekelhet:

Három lenyűgöző tematikus étterem, ahová azonnal indulnánk

Garantáltan mindenkinek tátva marad a szája.

(Fotók: William Barrington-Binns)

 

ázsia | thai | rattan | étterem | enteriőr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom