Close
Ezekben a városokban a legjobb most élni

Ezekben a városokban a legjobb most élni

Egy kedvenc városokat sorrendbe állító toplista szubjektív szempontok alapján készülhet el, ha viszont az élhető városokat vizsgáljuk, úgy már működhet objektíven is.

Ezt tette a Resonance nevű, ingatlanügyekkel, idegenforgalommal és gazdasági témákkal foglalkozó tanácsadó cég, amely például szabadtéri élmények, levegőminőség, munkahelyek elérhetősége és az innováció figyelembe vételével rangsorolta a nagyvárosokat.

Chris Fair, a Resonance ügyvezetője az összeállítással kapcsolatban elmondta, hogy nem turisztikai toplista létrehozása volt a céljuk, és nem is csupán az üzleti lehetőségeket, vagy az élhetőséget vették figyelembe, hanem igyekeztek holisztikus képet adni a városokról. “Amikor azt mondjuk, hogy »a legjobb városok«, akkor az nemcsak azt jelenti, hogy a legjobb, ahol élni lehet, vagy a legjobb, ahol dolgozni, netán a legjobb, ahol turistáskodni, hanem ezek mind együtt” – nyilatkozta az elnök.

A legalább egymillió lakossal rendelkező városok esetében többféle statisztikát és értékelést használtak fel –utóbbihoz többek között az Instagramról és a TripAdvisorról vettek mintát, ahol a felhasználók véleményei könnyedén elérhetőek. A városokat az alábbi kategóriák alapján rangsorolták: elhelyezkedés (szabadtéri lehetőségek, időjárás, biztonság), emberek (sokszínűség és oktatás), programok, termékek (legyen szó infrastruktúráról, logisztikáról és intézményekről), jólét (GDP-adatok) és promóció (online népszerűség).

Mindezek alapján a világ legélhetőbb városa jeleneg London, amely elsősorban a promócióban és a programokat tekintve nyújtott kiemelkedőt.

Történelmi nevezetességei, trendi vendéglátóhelyei és szállodái, valamint a rengeteg szabadtéri lehetőség együttesen igen vonzó úti céllá teszi.

A brit fővárost New York követi, amely leginkább a múzeumainak és kiemelkedő kulturális életének köszönheti az ezüstérmét, majd Párizzsal, Moszkvával, Tokióval, Dubajjal, Szingapúrral, Barcelonával, Los Angelesszel és Madriddal egészül ki a top tíz.

A 100-as lista utolsó három helyén Salt Lake City, Raleigh és Krakkó áll, de ebben az erős mezőnyben ezeknek a városoknak sincs okuk a szégyenkezésre. Budapest a 38. helyen végzett.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: matadornetwork, fotók: Pixabay)

london | budapest | legélhetőbb | new york | toplista

FOLYTASD EZZEL

Erre a tengerpartra vágynak most a legtöbben

Egekben a szállásárak Dohában, nagyon rosszul jár, aki nem foglalt időben szobát a foci vb idejére

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom