Close
Ezekben a nagyvárosokban a legdrágább az élet

Ezekben a nagyvárosokban a legdrágább az élet

Meglepő módon hiába keressük a listán a köztudottan költségesnek számító New Yorkot. 

Demographia szokásos évi felmérésén nyolc ország  (Ausztrália, Kanada, Hongkong, Írország, Új-Zéland, Szingapúr, Nagy-Britannia, Egyesült Államok) összesen háromszázkilenc lakáspiacának számait elemezték – írja az Insider.

A rangsort úgy állították fel, hogy megvizsgálták 2019 harmadik negyedévének adatait: elosztották egy ingatlan középértékét a háztartások átlagjövedelmével.

Az elemzésből kiderül, hogy jelenleg Ausztráliában, Kanadában, Hongkongban és Új-Zélandon a legdrágább lakhatás, a lista első négy helyén pedig – változatlan sorrendben – ugyanaz a négy város található, amely 2019-ben ott volt.

Érdekesség, hogy az első tíz helyezett között mindössze egy európai várost találunk (Londont), hármat az Egyesült Államok, kettőt-kettőt Kanada és Ausztrália ad.

Talán meglepetésnek tűnhet a kaliforniai San Jose nyolcadik helyezése, pedig a trendi Bay Area egyik kedvelt városa a legutóbbi listán két hellyel feljebb végzett. Nagyot lépett viszont előre a legutóbb a top tízből kiszorult Toronto, míg a világ szórakoztató fővárosában, Los Angelesben a tavalyihoz képest még tovább drágult az élet.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Sydney képviselői állhatnának fel, a másodikra a kanadai Vancouveré, míg jelen állás szerint a világ legdrágább városának címét Hongkong kapja.

A tíz legdrágább város listája:
  1. Hongkong
  2. Vancouver
  3. Sydney
  4. Melbourne
  5. Los Angeles
  6. Toronto
  7. Auckland
  8. San Jose
  9. San Francisco
  10. London
Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom