Close
Ezekben a nagyvárosokban a legdrágább az élet

Ezekben a nagyvárosokban a legdrágább az élet

Meglepő módon hiába keressük a listán a köztudottan költségesnek számító New Yorkot. 

Demographia szokásos évi felmérésén nyolc ország  (Ausztrália, Kanada, Hongkong, Írország, Új-Zéland, Szingapúr, Nagy-Britannia, Egyesült Államok) összesen háromszázkilenc lakáspiacának számait elemezték – írja az Insider.

A rangsort úgy állították fel, hogy megvizsgálták 2019 harmadik negyedévének adatait: elosztották egy ingatlan középértékét a háztartások átlagjövedelmével.

Az elemzésből kiderül, hogy jelenleg Ausztráliában, Kanadában, Hongkongban és Új-Zélandon a legdrágább lakhatás, a lista első négy helyén pedig – változatlan sorrendben – ugyanaz a négy város található, amely 2019-ben ott volt.

Érdekesség, hogy az első tíz helyezett között mindössze egy európai várost találunk (Londont), hármat az Egyesült Államok, kettőt-kettőt Kanada és Ausztrália ad.

Talán meglepetésnek tűnhet a kaliforniai San Jose nyolcadik helyezése, pedig a trendi Bay Area egyik kedvelt városa a legutóbbi listán két hellyel feljebb végzett. Nagyot lépett viszont előre a legutóbb a top tízből kiszorult Toronto, míg a világ szórakoztató fővárosában, Los Angelesben a tavalyihoz képest még tovább drágult az élet.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Sydney képviselői állhatnának fel, a másodikra a kanadai Vancouveré, míg jelen állás szerint a világ legdrágább városának címét Hongkong kapja.

A tíz legdrágább város listája:
  1. Hongkong
  2. Vancouver
  3. Sydney
  4. Melbourne
  5. Los Angeles
  6. Toronto
  7. Auckland
  8. San Jose
  9. San Francisco
  10. London
Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
A korábban már feloldott korlátozások visszaállítása mellett döntöttek Oroszországban
Csillagászati összegért kelt el a tizenöt perces űrútra szóló jegy
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom