Close
Ezekben a nagyvárosokban a legdrágább az élet

Ezekben a nagyvárosokban a legdrágább az élet

Meglepő módon hiába keressük a listán a köztudottan költségesnek számító New Yorkot. 

Demographia szokásos évi felmérésén nyolc ország  (Ausztrália, Kanada, Hongkong, Írország, Új-Zéland, Szingapúr, Nagy-Britannia, Egyesült Államok) összesen háromszázkilenc lakáspiacának számait elemezték – írja az Insider.

A rangsort úgy állították fel, hogy megvizsgálták 2019 harmadik negyedévének adatait: elosztották egy ingatlan középértékét a háztartások átlagjövedelmével.

Az elemzésből kiderül, hogy jelenleg Ausztráliában, Kanadában, Hongkongban és Új-Zélandon a legdrágább lakhatás, a lista első négy helyén pedig – változatlan sorrendben – ugyanaz a négy város található, amely 2019-ben ott volt.

Érdekesség, hogy az első tíz helyezett között mindössze egy európai várost találunk (Londont), hármat az Egyesült Államok, kettőt-kettőt Kanada és Ausztrália ad.

Talán meglepetésnek tűnhet a kaliforniai San Jose nyolcadik helyezése, pedig a trendi Bay Area egyik kedvelt városa a legutóbbi listán két hellyel feljebb végzett. Nagyot lépett viszont előre a legutóbb a top tízből kiszorult Toronto, míg a világ szórakoztató fővárosában, Los Angelesben a tavalyihoz képest még tovább drágult az élet.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Sydney képviselői állhatnának fel, a másodikra a kanadai Vancouveré, míg jelen állás szerint a világ legdrágább városának címét Hongkong kapja.

A tíz legdrágább város listája:

  1. Hongkong
  2. Vancouver
  3. Sydney
  4. Melbourne
  5. Los Angeles
  6. Toronto
  7. Auckland
  8. San Jose
  9. San Francisco
  10. London

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

árak | toplista | ingatlan | legdrágább városok | élet

FOLYTASD EZZEL

Erre a tengerpartra vágynak most a legtöbben

Egekben a szállásárak Dohában, nagyon rosszul jár, aki nem foglalt időben szobát a foci vb idejére

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom