Close
Ezekkel a fogásokkal lesz igazán különleges a karácsonyi menüsor

Ezekkel a fogásokkal lesz igazán különleges a karácsonyi menüsor

Hétfogásos menüsort állítottunk össze azoknak, akik ki akarják hozni a maximumot az ünnepi vacsorából. Háromféle előételt, egy könnyed levest, egy isteni főételt, és egy krémesen lágy desszertet ajánlunk.

Sajtgolyók

Egy pohár bor, egy szem szőlő sajtba rejtve, pisztáciába hempergetve. Mi lehetne ennél tökéleteseb nyitánya egy ünnepi vacsorának?

A sajt választásánál törekedjünk arra, hogy jól formázható, puhábbat használjunk, amelynek az íze jól harmonizál a szőlő édességével!

Füstölt lazac

A lazac füstös ízvilágát remekül kiegészíti a creaker és a krémsajt.

Rendkívül egyszerű, de annál finomabb amouse bouche-t kapunk, ha a kekszre teszünk egy kevés kaporral ízesített krémsajtot, és arra helyezünk egy falatnyi lazacot.

Garnéla koktél

Klasszikus előételnek számít a garnélakoktél, pontosan ezért nem lehet vele mellé lőni.

Ráadásul a garnéla öt perc alatt elkészíthető, így a fogás nemcsak ízletes, de gyorsan tálalható is.

Gyömbéres paradicsomleves

A klasszikus olasz paradicsomlevesen tudunk csavarni egyet, ha tovább ízesítjük egy kevés friss gyömbérrel és minimális tabasco szósszal, amely így még ünnepibb hangulatot kelt majd a különleges fűszerezettsége miatt.

Caprese

A leves után nem maradhat el a saláta sem.

Maradva az olasz vonalon, friss bivalymozzarellával, paradicsommal és bazsalikommal készítsük egy könnyű capresét, amely remekül felvezeti a főételünket!

Bárányborda

Friss fűszernövényekkel, fokhagymával és dijoni mustárral ízesített,

tökéletesre sütött bárányborda egy ízes mártással fejedelmi főétel lehet karácsonykor.

Készíthetünk mellé egyszerű sült zöldségekből köretet, de a krokett is tökéletes választás lehet!

Csokoládé mousse

A csokoládé mousse torta egy réteg puha piskótából, egy feszes krémből és egy réteg étcsokoládéból áll.

Ha ennél egy fokkal egyszerűbb desszertet álmodtunk meg, érdemes a mousse-t lágyabb állagúra készíteni, és martinis pohárban pohárkrémként kínálni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Pixabay)

ünnep | menü | ünnepi menü | előétel | főétel

FOLYTASD EZZEL

Ezekért a tejes kólákért őrül meg most éppen a világ

Hét ország, hét fantasztikus karácsonyi étel

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram