Close
Ezekre a szuvenírekre vadászunk leginkább külföldön

Ezekre a szuvenírekre vadászunk leginkább külföldön

Külföldi nyaraláson szinte mindig beszerzünk valamilyen apróságot, leginkább azért, hogy majd később, egy négy fal közötti ködös-borús hétköznapi estén segítsen feleleveníteni a nagy utazás balzsamos emlékeit. Ha pedig a helyi jellegzetesség éppenséggel nem az alapfunckióját látja el, akkor nagyszerűen szolgál ajándékként rokonnak, kedvesnek, kollégának, barátnak, legyen szó legyezőről, kitűzőről, hűtőmágnesről. Bár, utóbbiról inkább ne legyen.

Ugyan mostanság nem igazán tudunk eleget tenni a szuvenírvásárlási kötelezettségeinknek, de a Club Med utazási oldal készített egy felmérést arról, mely országokban milyen csecsebecsék állnak az eladási listák élén – épp azért, hogy segítsenek felidézni a korábbi kalandok emlékeit.

Kezdjük Észak-Amerikával, ahová békeidőben özönlenek a turisták! Az Egyesült Államokba utazók hazafelé  klasszikus amerikai édességeknek szorítanak helyet a bőröndben,

míg a Kanadába látogatók juharsziruppal a táskájukban térnek haza, hogy meglepjék az ismerőseiket.

Közép-Amerikában és az Egyenlítő környékén tökéletes körülmények állnak rendelkezésre a világ egyik legkedveltebb ajándéktárgyának elkészítéséhez.

Ez pedig nem más, mint a kávé.

Jamaikán mindjárt az egyik legjobbnak tartott feketével, a Blue Mountainből lehet feltankolni.

Európába átruccanva, az Egyesült Királyságban a híresen kiszámíthatatlan időjárás miatt az esernyőket kapkodják el és adják aztán ajándékba, míg Belgiumban, Franciaországban és Írországban a csokoládé a legnépszerűbb szuvenír.

Lettországban, Litvániában és Lengyelországban az édesség helyett inkább a pezsgőre szavaznak az oda látogatók. Németország nem okozott különösebb felhördülést legkedveltebb ajándékával (a sörrel), Ciprusról pedig szintén alkoholtartalmú ajándékkal térnek haza a legszívesebben az emberek (a borral). A Magyarországra érkezők a pálinkát favorizálják.

Ázsiában az ajándéktárgyak eladási mutatója nagyszerűen tükrözi az egyes országok sokszínű kultúráját. Japánban az origamipapír a legkelendőbb, Dél-Koreában a tea, Kínában pedig a kalligráfiakészletek. Srí Lankán és Bhutánban a faragott maszkokat keresik előszeretettel, míg Jemenben a derékra csatolhatő tőrt – próbáld csak meg felvinni a fedélzetre kézipoggyászként! A teljes listát ide kattinva lehet böngészni.

 

Kétségtelen és ezerszer ismertetett tény, hogy a koronavírus-járvány katasztrofális hatást gyakorolt ​​az idegenforgalomra. A szektor iszonyatos veszteséget produkált, emberek millióinak megélhetése került veszélybe. Bár a repülés iránti bizalom még mindig nem állt helyre, az utazás jelenlegi helyzetéről nem mindenki vélekedik negatívan.

(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images, Pixabay)

 

 

FOLYTASD EZZEL
A világ legszebb fénybarlangjának minden négyzetmétere a maga a misztikum
Ezt tudjuk jelenleg arról, hogyan utazhatunk a közeljövőben
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom