Close
Két ital van, amit soha sem isznak a repülőn a légiutas-kísérők

Két ital van, amit soha sem isznak a repülőn a légiutas-kísérők

Pedig sokan kérik a fedélzeten is.

– Hacsak nem vagyunk makacsok vagy mindenre elszántak, nem iszunk a gépen elérhető kávéból vagy teából – kezdi mindjárt a légikísérőként dolgozó Cierra, arra a témára reflektálva, mely italokat érdemes elkerülni a repülőn.

– A víz, amit a kávéhoz és a teához használunk, ugyanabból a víztartályból származik, amit lényegében soha sem tisztítanak ki. Bár a légitársaságok azt mondják az utasoknak, hogy rendszeres víztesztet végeznek, ezzel szemben nekünk elárulták, hogy körülbelül hat-kilenc hónapig tart egy vizsgálat egy repülőgépen. És nem fogják kitakarítani azt a tartályt, hacsak nem találnak valamit! – tette hozzá.

A szintén ebben a szakmában utazó Betty szerint az utasoknak ugyanezen okból kifolyólag nem ajánlja a kávét és a teát, mivel ugyanazt a vizet használják hozzá, ami a mosdórendszerben folyik.

Kérjenek helyette inkább palackozott vizet.

Egy személyzeti tag szerint megtörtént, hogy egyszer „végeztek egy E. coli-tesztet, melyen úgymond nem ment át a vizük, aztán jött a karbantartó, megnyomott néhány gombot, és végül átment”.

Néhány másik dolgozó és mérnök azonban azt mondja, hogy „a légitársaságok víztartályait rendszeresen ellenőrzik és fertőtlenítik, továbbá a kávéfőzéshez használt kannákat minden repülés után kicseréli a catering”.

– Honnan tudod, hogy a víztartályokat soha nem tisztítják? A repülőgép-karbantartásnál dolgozom, és nagyon szigorú szabályaink vannak, amelyeket minden repülőgép esetén alkalmazni kell – írta erre válaszul egy szakmabeli.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

repülés | tea | utazás | fogyasztás | ital

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Drónok csapódtak az M3-as autópályára, lezárták a szakaszt a nyomozók

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram