Close
Alighanem ez a sziklafalba vájt butikhotel a mezőny legjobbja most Szantorinin

Alighanem ez a sziklafalba vájt butikhotel a mezőny legjobbja most Szantorinin

A vulkanikus robbanás maradványaként vízzel teli kalderákból álló Szantorininél kevés vonzóbb célpont van Európában, nem véletlenül virágzik arrafelé a butikhotel-biznisz (is). Mutatunk hát egy sziklafalba vájt csodás villát onnan.

Hogy a szigeten újra kell gondolni a panorámát dicsérő jelzőket, talán már nem újdonság. A Villa Vora teraszáról elénk táruló kilátás kapcsán is kacérkodhatunk egy nyelvújító kurzus indításán, merthogy a butikhotel olyan környezetben fekszik, amin tényleg csak ámulni lehet.

Valószínűleg naplementekor kaphatjuk el a legszebb pillanatokat, amikor narancsszínben pompázik az ég alja, de még látni a görög építészeti hagyományokat követően hófehérre meszelt házakat, a közöttük kanyargó utcácskákat, a nem is annyira messzi távolban szunnyadó vulkánokat, és persze a csillogó Égei-tengert.

A hagyományos vonalat követő Villa Vora három különálló átmeneti otthont rejt, éjszakánként 645 euróért foglalózható. Ívelt mennyezet, ívelt ablakok és barlangszerű belső terek jellemzik, utóbbi kevésbé lehet meglepő, mivel a sziklából vájták ki a szobákat.

Odabent szürke, fekete, fehér és sötétbarna színekkel megfestett minimalista világot találunk, egyedi bútorokkal és kifinomultsággal, vagyis a villa tökéletes ötvözete a hagyománytiszteletnek és a modern előkelőségnek.

A komplexumot alkotó három villa közül a barlangi egyszintes, a másik kettő két-két szintet foglal el.

A butikhotel kiválóan felszerelt konyhával, tágas étkezővel, king size méretű ágyakkal, fekete márványkádas fürdővel és sziklafalba épített privát terasszal, valamint fejenként három hálószobával rendelkezik, és természetesen a végtelenített medence sem hiányozhat a repertoárjából, hogy mindent megadjon a hibátlan Szantorini-élményért.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Voravillas.com)

kilátás | villa vora | görögország | vulkán | tenger

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram