Egy légiutas-kísérő elárulta, milyen ruhadarabok viselése miatt tilthatják meg, hogy felszállj a gépre

A repüléshez történő ruhaválasztás nem mindig sima ügy, különösen, ha figyelembe veszünk olyan tényezőket, mint a kényelem, a stílus és hogy esetleg kitiltanak-e a repülőgép fedélzetéről. Merthogy utóbbi is megeshet.

A crop topok viselésétől kezdve a túl sok, szabadon hagyott testfelület mutogatásáig, az elmúlt években jó néhány utasnak tagadták már meg a fedélzetre lépést a nem megfelelő öltözék miatt.

Bár egy esetlegesen túl szűk ruha miatt megtörténhet hasonló, a 33 éve légiutas-kísérőként dolgozó Mary Jo Manzanares további okokat is ismertetett.

Elmagyarázta például, hogy egy ártalmatlannak tűnő beszólás vagy egy pólón lévő szlogen könnyen utasok közt kialakuló vitákhoz vezethet. "Amikor több ezer méter magasra emelkedsz, bármikor előfordulhat, hogy az utasok beszélgetnek, vagy viccelődnek, netán nem helyénvaló megjegyzéseket tesznek egymásnak, és ha ehhez hozzáadunk még egy kis alkoholt, máris soron kívüli leszállás lehet a vége. És ezt senki sem akarja" – mondja.

A légikísérőknek jogukban áll megakadályozni az utas fedélzetre lépését és ezt gyakran meg is teszik olyanok esetében, akik nem úgy vannak öltözve, ahogy ők azt elfogadhatónak tartanák. "Ezek közé tartozik, ha valaki csúnya szavakkal vagy sértő logókkal ellátott pólót visel – ilyenkor mindig megkérjük az utast, hogy vegye le vagy takarja el, mielőtt felszáll" – folytatja.

Más ruhadarabok, például bikini, fürdőruha, futballmez és politikai üzeneteket tartalmazó trikó esetében az utasokat valószínűleg szintén nem engedik felszállni,

illetve még ide tartozik, hogy a trópusi vagy hasonlóan forró célállomásra utazókat is "szerényebb" öltözködésre biztatja Mary Jo Manzanares.

Biztonsági okokból egyébként számos más öltözködési szabályt és iránymutatást is bevezettek már a légitársaságok, többek között azt kérik az utasoktól, hogy a repülés ideje alatt ne vegyék le a cipőjüket. Baleset esetén ugyanis lábsérülést szenvedhetnek, ha megpróbálják elhagyni a gépet. A magas sarkú cipők pedig kilyukaszthatják a csúszdákat vagy a mentőcsónakokat, abban az amúgy eléggé valószínűtlen esetben, ha szükség van rájuk.

A legtöbben nem szeretünk felhajtást csinálni a repülőn, és hogy ez ne is következzék be, egy ismert utazási szakértő elárulta azokat a gyakori eseteket, amelyekkel könnyen felbosszanthatjuk a többi utast és a légikísérőket.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

 

légiutas-kísérő | tuha | repülés | szabály | kitiltás

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom