Close
Egyvalaki van Belgiumban, akire nem vonatkoznak a karanténszabályok

Egyvalaki van Belgiumban, akire nem vonatkoznak a karanténszabályok

Európa-szerte emberek milliói kénytelenek korlátozások alatt élni az életüket a koronavírus-járvány második hullámának idején. Belgiumban azonban a hatóságok úgy határoztak, hogy egy munkavállaló mentesülhet a kötelezettségek alól.

Ez a személy pedig nem más, mint a Mikulás.

Frank Vandenbroucke, az ország egészségügyi minisztere levelet írt a Mikulásnak, és biztosította őt afelől, hogy a karanténszabályok rá nem vonatkoznak, az ajándékokat nyugodtan szét tudja majd osztani.

A belga hagyományok szerint a gyerekek december 6-án reggel felébrednek, és máris rohannak, hogy megnézzék, mit hozott nekik Szent Miklós, vagy ahogy a flamand nyelvterületen ismerik, Sinterklaas.

Az ország egyes részein a piros ruhás munkavállaló hajóval érkezik meg Spanyolországból, és december 5-én este szállítja ki az ajándékokat. Csakhogy a belgiumi beutazási szabályok értelmében Spanyolország vörös listán szerepel, vagyis a Mikulásra egyből néhány napos karantén várna, amint kiköt a belga partoknál.

“Tisztában vagyunk vele, hogy nincs veszíteni időd, és minden percre szükséged van ahhoz, hogy eljuttasd a gyerekekhez az ajándékokat, ezért úgy döntöttünk, kivételt teszünk veled” – olvasható a Le Soir magazinban francia nyelven megjelent nyílt levélben.

A karantént tehát megússza, ellenben a többi szabály alól nem kap felmentést: tartania kell a távolságot, és az ajándékok átadáskor a maszkviselésről sem szabad elfeledkeznie.

Levelében a miniszter megemlítette az ebben a nehéz helyzetben elképesztően bátran viselkedő belga gyerekeket is. Szerinte valamennyien hősök, akik minden eddiginél jobban megérdemlik az ajándékot, úgyhogy most az egyszer a Mikulásnak nem kell ellenőriznie őket a vaskos füzetében.

Nem a Mikulás egyébként az egyetlen a világon, aki felmentést kapott az idei Covid–19-cel kapcsolatos korlátozások alól: áprilisban az új-zélandi miniszterelnök a Fogtündérnek és a húsvéti nyuszinak adott hasonló jellegű engedményt.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CNN, fotók: Unsplash, Pixabay)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom