Egyvalaki van Belgiumban, akire nem vonatkoznak a karanténszabályok

Európa-szerte emberek milliói kénytelenek korlátozások alatt élni az életüket a koronavírus-járvány második hullámának idején. Belgiumban azonban a hatóságok úgy határoztak, hogy egy munkavállaló mentesülhet a kötelezettségek alól.

Ez a személy pedig nem más, mint a Mikulás.

Frank Vandenbroucke, az ország egészségügyi minisztere levelet írt a Mikulásnak, és biztosította őt afelől, hogy a karanténszabályok rá nem vonatkoznak, az ajándékokat nyugodtan szét tudja majd osztani.

A belga hagyományok szerint a gyerekek december 6-án reggel felébrednek, és máris rohannak, hogy megnézzék, mit hozott nekik Szent Miklós, vagy ahogy a flamand nyelvterületen ismerik, Sinterklaas.

Az ország egyes részein a piros ruhás munkavállaló hajóval érkezik meg Spanyolországból, és december 5-én este szállítja ki az ajándékokat. Csakhogy a belgiumi beutazási szabályok értelmében Spanyolország vörös listán szerepel, vagyis a Mikulásra egyből néhány napos karantén várna, amint kiköt a belga partoknál.

"Tisztában vagyunk vele, hogy nincs veszíteni időd, és minden percre szükséged van ahhoz, hogy eljuttasd a gyerekekhez az ajándékokat, ezért úgy döntöttünk, kivételt teszünk veled" – olvasható a Le Soir magazinban francia nyelven megjelent nyílt levélben.

A karantént tehát megússza, ellenben a többi szabály alól nem kap felmentést: tartania kell a távolságot, és az ajándékok átadáskor a maszkviselésről sem szabad elfeledkeznie.

Levelében a miniszter megemlítette az ebben a nehéz helyzetben elképesztően bátran viselkedő belga gyerekeket is. Szerinte valamennyien hősök, akik minden eddiginél jobban megérdemlik az ajándékot, úgyhogy most az egyszer a Mikulásnak nem kell ellenőriznie őket a vaskos füzetében.

Nem a Mikulás egyébként az egyetlen a világon, aki felmentést kapott az idei Covid–19-cel kapcsolatos korlátozások alól: áprilisban az új-zélandi miniszterelnök a Fogtündérnek és a húsvéti nyuszinak adott hasonló jellegű engedményt.

Ez is érdekelhet:

Életem eddigi legfurcsább karácsonyára készülök

Néhány hagyományt most el kell engedni.

(Forrás: CNN, fotók: Unsplash, Pixabay)

szabály | mikulás | felmentés | belgium | egyvalaki

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom