Újjászületik a Ferrari ikonikus étterme

India Mahdavi dizájner és a Massimo Bottura világhírű séf vezetésével két év után újra megnyitja kapuit Enzo Ferrari kedvenc legendás trattoriája. 

Massimo Bottura Michelin-csillagos séf, valamint India Mahdavi építész és tervező összefogtak és újjáalkották a Ristorante Cavallino éttermet az olaszországi Modenában. A vendéglő immár nemcsak arról lesz híres, hogy ki vacsorázott ott esténként, hanem az ételek és a dizájn szerelmeseinek is tökéletes úti célja lehet.

A vendéglőt 1950-ben nyitották meg az autógyár közelében, egy korábban istállóként és parasztházként funkcionáló épületben. A Cavallino évtizedek óta a Ferrari régióhoz fűződő mély kötelékének szimbóluma volt. Enzo Ferrari kedvenc éttermeként tartották számon, ahol szívesen tartott vacsoraesteket VIP vendégeinek és a Formula-1-es pilótáknak. Úgy tudni, 1988-ban bekövetkezett haláláig naponta kétszer étkezett ott. Az étterem leghíresebb törzsvendégének halálát követően is tovább működött, egészen 2019-ig, amikor is bezárni kényszerült.

Most Botturának és Mahdavinak köszönhetően a Cavallino visszatért a gasztronómiai térképre.

Az újjászületés azonban hatalmas kihívás volt a páros számára. A párizsi dizájner egyszerre próbált hű maradni az étterem gyökereihez és a 21. század követelményeihez. A vendégteret vörös és elefántcsont színű padló, valamint tölgyfával díszített falak borítják, melyet Ferrari-mintás tapétával és más emléktárgyakkal is kiegészítettek. Enzo Ferrari saját helyiségét is teljesen felújították és ma pontosan úgy néz ki, ahogyan akkor, amikor az ikonikus autógyáros ott fogyasztotta kedvenc fogásait.

Massimo Bottura a Cavallino étlapját Riccardo Forapani főszakácsra bízta, így az étlapra csupa olyan étel került, amelyek a régió konyháját jellemzik. Különlegessége a zsályás vajban megforgatott, ricottával töltött tortellni, a Mora Romagnola sertésborda és a hagyományos zuppa inglese réteges desszert.

Az étterembe asztalt foglalni a Ferrari weboldalán keresztül lehet.

Sybarite londoni építészeti stúdió által megalkotott üzlethelyiségben pedig minden megjelenik, ami a Ferrarit jellemzi: elegancia, elemi erő, olasz életérzés és a luxus magasiskolája.

(Fotók: wsj.com)

étterem | gasztronómia | olaszország | Ferrari

FOLYTASD EZZEL

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Sejtelmes tájak, rejtett kincsek nyomában

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa