Megnyílt a világ első fine dining étterme kutyáknak

A kóstoló menü nagyságrendileg harminckétezer forintról indul a San Franciscó-i étteremben.

San Franciscóban található az első, kutyák számára megnyitott fine dining étterem, ahol az igazán elkényeztetett kedvencek hetvenöt dollárért, azaz nagyjából harminckétezer forintért ehetik végig a kóstoló menüt.

A Dogue-ban az emberek számára azonban nincs étel.

Egy olyan időszakban, amikor a vendéglátóipar példátlan kihívásokkal néz szembe, egészen új perspektívát nyit az Egyesült Államokban, San Francisco-ban megnyitott Dogue étterem. Egyrészről az éttermek a városban a magas bérleti díjak és a rezsiköltségek, valamint a folyamatos munkaerőhiány miatt nehéz helyzetbe kerültek, másrészről pedig a pletykák szerint a kutyák száma meghaladja a gyerekekét.

Nem véletlen tehát, hogy minden figyelem a kis kedvencekre hárul.

A forradalmian új koncepcióval rendelkező étterem Rahmi Massarweh és felesége, Alejandra ötlete volt, akik maguk is négy kutyát nevelnek. A séf érdeklődése az emberek etetése helyett egyre inkább a kutyák táplálása felé fordult az utóbbi időben, így beleásta magát az állatgasztronómiába, hogy kialakítsa a csúcsminőségű húsokból és szezonális, biozöldségekből felépülő fine dining kutyakonyhát.

A Dogue menü ízletes, tápláló ételeket kínál a szerencsés kutyusoknak.

A menüben szarvasszívvel töltött rózsa alakú sütemény, csirkehúsos gombaleves, csirkebőr gofri és „dogguccinó” is megtalálható.

A házi kedvencek nemcsak a séfet ihlették meg, hanem rendre inspirálják a dizájnereket is. Ebben a cikkünkben hihetetlen stílusos kutyaházat mutatunk be, itt pedig egy egészen forradalmi elektromos robogóról számolunk be, amelynek egyedülálló kialakításának köszönhetően a gazdik biztonságosan tudnak vezetni, a kutyák pedig nyugodt körülmények között tudnak utazni. Ha pedig mindez nem lenne elég, egy friss tanulmány különböző tényezők alapján vizsgálta meg az európai városokat, hogy aztán kiderüljön, melyek a legkutyabarátabb helyek.

(Forrás: Finedining Lovers, fotók: Facebook)

kutya | étterem | kóstoló menü | fine dining étterem

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés