Fapados stratégiát vezet be ez az európai légitársaság

Változik a Finnair alaptarifája, és vele a csomagszabályok is módosulnak.

Június 1-től a légitársaság az Európán belüli járatain Superlight tarifát vezet be, amely a korábbi Economy Light kategóriát váltja fel. Az utasok ezzel a jeggyel csak egy 40x30x15 centis, kis kézipoggyászt vihetnek fel a gépre, amely elfér az előttük lévő ülés alatti lábtérbe, és ebbe keretbe a repülőtéren vásárolt cikkek is beleszámítanak.

A normál méretű (55x40x23 centis) kézipoggyászt az utasok a repülőjegy-vásárláskor plusz díj ellenében adhatják hozzá az alaptarifához, kivéve, ha Finnair Plus törzsutastagsággal rendelkeznek, mert akkor ingyen vihetnek fel egy normál méretű kézipoggyászt is a kis csomag mellett.

Ezzel párhuzamosan a repülőtereken fokozzák a kézipoggyászok ellenőrzését, és a kereten felüli csomagokra plusz díjat kell fizetni, azokat a raktérben helyezik el.

A változtatást a finn légitársaság azzal indokolja, hogy a túl nagy mennyiségű kézipoggyász sok késést okozott a beszállításnál,  a módosítások viszont hozzájárulnak a hatékonyabb működéshez, a pontosabb repülőtéri indulásokhoz és az utazási extrák kínálatának fejlesztéséhez.

A hosszú távú útvonalakon továbbra is elérhetők a normál kézipoggyászt tartalmazó Light jegyek, és az európai járatokon is megmaradnak a feladott- és kézipoggyászt tartalmazó Classic jegytípusok, ugyanakkor az üzleti osztályon is változások várhatók.

Jelenleg az itt utazók két darab kézipoggyászt (55x40x23 centi) és egy kisebb táskát (40x30x15 centi) vihetnek magukkal, amelyek együttes tömege legfeljebb tíz kilogramm lehet, emellett két darab csomagot adhatnak fel.

Június 1-jétől azonban a Business Light jeggyel utazóknál egy kézipoggyász és egy kisebb táska lehet, feladott poggyász nem, míg a Business Classic és Flex jegyeken ugyanez a kézipoggyász és egy darab feladott poggyász megengedett. Emellett csak további felár ellenében szállítják majd a különleges csomagokat, például a golftáskát és a sífelszerelést.

Ha szeretnéd gördülékenyebbá tenni a csomagolást, ez a profi ellenőrzőlista és ez a néhány tipp megkönnyíti a dolgod.

(Forrás: Airportal, képek: Getty Images, Unsplash)

finnair | jegyár | csomag | fapados | jegyek

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom