Az egyik legnépszerűbb olasz város kitiltotta az Airbnb-t a belvárosából

Firenze mesés központjában többé senki nem alakíthat ki az ingatlanában új Airbnb-szállást, de a többi rövid távú bérleti lehetőséget is megszüntetik.

Amikor a varázslatos, történelmi emlékekben, kulturális és gasztronómiai programokban gazdag Firenzébe látogatunk, joggal szeretnénk az ikonikus belváros közelében maradni, hogy tényleg csak pár lépés válasszon el bennünket a pazar Dómtól vagy az Uffizitől.

A turisták azonban a közeljövőben jóval kevesebb belvárosi szálláslehetőség közül választhatnak majd,

egy friss döntés értelmében ugyanis betiltották a történelmi városközpontban az új Airbnb-ket és az összes többi új, rövid távú szálláshely-szolgáltatást is.

Az új szabályzat értelmében a „rövid távú” bérlés a harminc napnál rövidebb tartózkodásokra vonatkozik.

A cél az hogy segítsenek a Firenzében élőket a lakhatási válságban, ugyanis a piacon jelenleg rendkívül szűk a megfizethető ingatlanok köre. Az elmúlt néhány évtizedben a város központjában több ezer épületet vettek birtokba a rövid távú bérbeadók, így például az Airbnb.

(Forrás: Timeout, fotók: Getty)

Firenze | szálláshely | szállás | olaszország | airbnb

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom