Letörtek egy darabot Firenze híres szobrából

A 22 éves német turistát hétfőn kora reggel kapták rajta, amint felmászott a firenzei Piazza della Signorián található Neptun-kútra, hogy egy fényképhez pózoljon.

Eközben a vádak szerint letört egy márványdarabot Neptunusz szekeréről, és megrongálta a szobor egyik lovának patáját is. A hatóságok a térfigyelő kamerák felvételei alapján találták meg férfit.

Dario Nardella, Firenze polgármestere a Twitteren tette közzé a felvételeket a reneszánsz emlékmű mellett pózoló berlini férfiról, azt írva:

Ez a turista úgy gondolta, hogy jó ötlet felmászni Neptunuszra egy szelfi kedvéért. A tanács biztonsági kameráinak köszönhetően azonosították, és súlyos bírságot fog fizetni. A kulturális örökség megrongálását semmi sem indokolja".

 

https://twitter.com/DarioNardella/status/1698671391384457668

A firenzei műemlékek fenntartásáért felelős építész, Tommaso Muccini idiótának nevezte a férfit, és a La Nazione című olasz napilapnak elmondta, hogy a biztonsági riasztó jelzett a hatóságoknak, miután a férfi leugrott a szoborról.

A Neptun-szőkőkutat, amelyet Cosimo de' Medici firenzei herceg 1559-ben rendelt meg örököse és Ausztria nagyhercegnője házasságának megünneplésére, 2018-ban restaurálták teljes egészében. A károkat a jövő hónapban fogják kijavítani.

Idén nyáron tényleg nem tudtak viselkedni a turisták Olaszországban, nemrég a szintén firenzei Vasari-folyosó esett áldozatul a vandalizmusnak, korábban pedig a Colosseumot rongálták meg a látogatók.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

olaszország | Firenze | szobor | Neptun-kút | vandalizmus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom