Close
Letörtek egy darabot Firenze híres szobrából

Letörtek egy darabot Firenze híres szobrából

A 22 éves német turistát hétfőn kora reggel kapták rajta, amint felmászott a firenzei Piazza della Signorián található Neptun-kútra, hogy egy fényképhez pózoljon.

Eközben a vádak szerint letört egy márványdarabot Neptunusz szekeréről, és megrongálta a szobor egyik lovának patáját is. A hatóságok a térfigyelő kamerák felvételei alapján találták meg férfit.

Dario Nardella, Firenze polgármestere a Twitteren tette közzé a felvételeket a reneszánsz emlékmű mellett pózoló berlini férfiról, azt írva:

Ez a turista úgy gondolta, hogy jó ötlet felmászni Neptunuszra egy szelfi kedvéért. A tanács biztonsági kameráinak köszönhetően azonosították, és súlyos bírságot fog fizetni. A kulturális örökség megrongálását semmi sem indokolja”.

 

A firenzei műemlékek fenntartásáért felelős építész, Tommaso Muccini idiótának nevezte a férfit, és a La Nazione című olasz napilapnak elmondta, hogy a biztonsági riasztó jelzett a hatóságoknak, miután a férfi leugrott a szoborról.

A Neptun-szőkőkutat, amelyet Cosimo de’ Medici firenzei herceg 1559-ben rendelt meg örököse és Ausztria nagyhercegnője házasságának megünneplésére, 2018-ban restaurálták teljes egészében. A károkat a jövő hónapban fogják kijavítani.

Idén nyáron tényleg nem tudtak viselkedni a turisták Olaszországban, nemrég a szintén firenzei Vasari-folyosó esett áldozatul a vandalizmusnak, korábban pedig a Colosseumot rongálták meg a látogatók.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

szobor | vandalizmus | olaszország | Neptun-kút | Firenze

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram