Súlyos bírságra számíthatnak bizonyos napokon az egyik legszebb olasz városban sétálgatók

Firenze kedvelt városrészein esténként tilos csak úgy mászkálgatni.

Miközben világszerte örömmel fogadják vissza a turistákat, addig az egyik legnépszerűbb célpontnak számító itáliai városban korlátozásokat kénytelenek bevezetni az újabb koronavírusos esetek megelőzése érdekében.

Firenze újonnan hozott rendelete értelmében további intézkedésig megtiltják, hogy csütörtök, péntek és szombat esténként az olasz város legnépszerűbb területein flangáljanak az emberek.

A város hat felkapott környékére – többek között a Santo Spiritóra, a Santa Crocéra, a Piazza Strozzira és a Piazza S.S. Annunziata térre – este kilenctől reggel hat óráig korlátozott a belépés, csupán az ottani bárokat és éttermeket felkeresők léphetnek be. Az intézkedést olyan helyeken vezették be, ahol esténként rendre nagy számban gyűlnek össze az utcán étkező és iszogató vendégek.

Nem árt komolyan venni és betartani a szabályokat, mert a megszegők kb. négyszáz és ezer euró (142 ezer és 355 ezer forint) közötti bírságra számíthatnak. A szabály legalább addig marad érvényben, amíg Olaszország ki nem mondja, hogy vége a járványnak.

Firenzében mostanság mozgalmasak a mindennapok. Nemrég az Uffizi igazgatója petícióval fordult a városvezetés felé, hogy vezessenek be ún. szendvicsadót azokra az utcai árusokra, akik a híres galéria környéken ételt árulnak a turistáknak. Ugyan pénzbírsággal sújtják azokat, akiket az utcán étkezésen kapnak el, de ez nem igazán volt elrettentő hatással az intézmény környéki szemetelésre.  – "Az Uffizi, valamint a Loggia dei Lanzi padjai és lépcsői még most is tele vannak eszegető és iszogató emberekkel" – mondta Eike Schmidt, az Uffizi igazgatója a CNN-nek.  – "Az eredmény: olaj és szósz a kövön, papírdarabok, ételmaradékok és üdítőitaloktól származó foltok mindenütt. A kő mindezt magába szívja, és idővel károsodik, ezért a védelme érdekében folyamatosan tisztítanunk kell."

A javaslat némi vitát váltott ki a városban, mivel egyesek támogatják az ötletet, mások szerint viszont a különadó katasztrofálisan érintené a járvány okozta turisztikai válságból éppcsak kilábaló kis árusokat.

Firenzét látni kell! Akár már három nap után is olyan boldogságot érzel majd, hogy könnyes szemmel távozol. Vagy sírva.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

tilos | képtár | bírság | uffizi | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom