Minden költséget állnak ebben a turistaparadicsomban, ha ott kapjuk el a koronavírust

Egy kis kompenzáció.

Olaszország mellett Spanyolországot érintette leginkább a világjárvány Európában, utóbbi országban közel harmincezren vesztették életüket a koronavírus következményeként március vége óta.

A turizmus, mint lényegében mindenhol, az elmúlt hónapokban Spanyolországban is gyakorlatilag a földbe állt, és csak igen lassú léptekkel térhet vissza a régi kerékvágásba, ha egyáltalán képes lesz erre valaha. A megoldások egyikét különböző kedvezmények bevezetése jelentheti.

A Kanári-szigeteket irányító önkormányzat például a francia AXA biztosító spanyolországi kirendeltségével kötött együttműködést: a koronavírussal megfertőzött turisták ingyenes orvosi ellátásra, hazaszállításra és elszállásolásra jogosultak, amennyiben betartják a karanténra vonatkozó intézkedéseket – írja a The New York Times.

Természetesen az ingyenes ellátás csak azokra vonatkozik, akik a szigeten kapták el a fertőzést.

A Kanári-szigetekre jelenleg kötelező karantén nélkül lehet beutazni a schengeni övezetbe tartozó országokból. A hat évnél idősebbeknek kötelező maszkot viselniük, a bárok csökkentett kapacitással és a társadalmi távolságtartás előírásainak betartásával működnek.

A hotelek, az éttermek és a tengerpartok meglehetősen szellősek, a turisták száma nagyságrendekkel kevesebb a békeidőben megszokotthoz képest. A szigeteken összesen 2600 esetet diagnosztizáltak, 162-en hunytak el koronavírusban.

Ez is érdekelhet:

Fejedelmi körülmények várnak a Kanári-szigeteken, egy világítótoronyban - Roadster

Annyi, de annyi különleges szállásba futottunk már bele, hogy fel se kapjuk a fejünket, ha mondjuk cukormalomban vagy korábbi börtönben is éjszakázhatunk, amennyiben mindenképp extrém körülmények között számolnánk este a bárányokat, de ez a világítótoronyból kialakított hotel talán mindet üti.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

járvány | spanyolország | biztosítás | karantén | kölstégek

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom