Drasztikus módszerrel takarják el a kilátást a világ egyik legtöbbet fotózott látványosságánál

Egy japán városban fekete hálós falat húztak fel anak érdekében, hogy elzárják az egyébként bombasztikus kilátást a Fudzsi-hegyre. Ezzel a lépéssel akarják eltántorítani a helyszínen fotózkodástól a botrányosan viselkedő látogatókat. 

Fudzsikavagucsiko lakói évek óta szenvednek a turisták miatt, akik szemetelnek, birtokháborítást követnek el, és megszegik a közlekedési szabályokat – mindezeket egy tökéletesnek gondolt lájkvadász fotóért.

A bizonyos népszerű szpot a Lawson's vegyesbolt előtt nyújt páratlan kilátást a gyönyörű hegyre.

A helyiek szerint az oda érkező tömegek gyakran illegálisan parkolnak, vagy akadályozzák a többi gyalogost a járdán.

A kilátás korlátozására bevetett fekete háló mérete 20 m x 2,5 m. "Remélem, hogy megakadályozza majd ezeket a veszélyes műveleteket" – árulta el ezzel kapcsolatban az AFP hírügynökségnek egy hagyományos japán édességboltot üzemeltető helyi lakos.

A "másik oldal" képviseletében Christina Roys új-zélandi turista szólalt meg: "Szerintem kiábrándító, hogy kiteszik. Nyilvánvalóan ikonikus felvételeket lehet itt készíteni. Persze érthető azért; előző este itt voltunk és sikerült még egy fotót lőni, mielőtt felhúzták a falat. Rengetegen voltak" – mondta.

Ezzel a drasztikus lépéssel a közeli fogászati klinikát is "meg akarják nyugtatni", ahol a turisták engedély nélkül parkoltak, és még a tetőre is felmásztak, hogy fényképeket készítsenek.

"Előfordult, hogy az emberek sértéseket kiabáltak ránk, vagy eldobták a még égő cigarettájukat, amikor megkértük őket, hogy álljanak arrébb az autójukkal" – nyilatkozta a klinika egyik alkalmazottja.

Fudzsikavagucsiko egy japán üdülőváros Yamanasi prefektúrában, Tokiótól mintegy száz kilométerre nyugatra található.

Az utóbbi időben nagyon megugrott a látogatók száma a világ egyik leghíresebb hegyén, különösen annak legnépszerűbb útvonalán, a Josida-ösvényen. A túrázók azért kedvelik ezt az utat, mert Tokióból könnyen megközelíthető, és útközben hegyi kunyhók kínálnak szállást és étkezést.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

fotó | halo | japán | Fudzsi | hegy

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom