Hadat üzentek az Insta-fotóknak, kerítést húznak az ikonikus látvány elé

Ahogyan oly sok más hely a világon, Japán is küzd a túl sok turistával. Különösen a járvány után rohanták meg az emberek a távol-keleti országot, 2024 márciusa pedig rekordmennyiségű, hárommillió külföldi turistát hozott.

Ezek az utazók pedig nem mindig viselkednek megfelelően, és tartják tiszteletben a helyi szabályokat. Ez nemrég Kiotóban is lépésre késztette a hatóságokat, de már a Fudzsi-hegyre irányuló forgalmat is korlátozni kellett, miután a helyzet annyira súlyosság vált, hogy a helyiek csak szeméthegyként kezdték emlegeteni.

A mostani történet főszereplője szintén a Fudzsi, egészen pontosan az ahhoz vezető Josida-ösvény lábánál fekvő Fudzsikavagucsiko, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a hegyre.

Rendszeresen meg is állnak ott az utazók, hogy lencsevégre kapják a látványt. Különösen népszerű a Lawson's nevű bolt előtti tér, ahonnan a bolttal együtt lehet lefotózni a hegyet, a kettő egymás mellett pedig izgalmas kontrasztot alkot.

A turisták azonban gyakran szemetelnek ott, és nem tartják be a közlekedési szabályokat, hiába figyelmeztetik erre őket táblák és biztonsági őrök is. A város ezért úgy döntött, hogy a jövő hét elején felállíto egy két és fél méter magas, húsz méter hosszú, hálós mobilkerítést, amely elzárja a kilátást.

Hasonló kezdeményezés volt már egyébként Hallstattban is, ahol végülis az ötlet kudarcba fulladt, míg máshol szigorú megállási tilalmat vezettek be a legnépszerűbb szelfiponton.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images, Unsplash)

kerítés | utazás | Fudzsikavagucsiko | turisták | Fudzsi

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom