Eszünkbe ne jusson megállni fotózni ezeken a hidakon, súlyos következménye lehet

Aki megszegi a kedden életbe lépett rendeletet, akár hat hónap börtönbüntetésre vagy ezer dolláros (350 ezer forintos) bírságra is számíthat.

A turisták eddig gyakran megálltak a Las Vegas Strip valamelyik gyalogos hídján, hogy lencsevégre kapják a kaszinók csillogó fényeit, vagy megnézzenek egy-egy utcai performanszt. Ennek azonban mostantól vége.

Clark megye illetékesei ugyanis egyhangúlag megszavazták az intézkedést, amely megtiltja, hogy a Strip gyalogos hídjain az emberek "megálljanak, áldogálljanak vagy olyan tevékenységet folytassanak, amely másokat megállásra késztet". Mindez a lépcsőktől, liftektől és mozgólépcsőktől való hat méteres távolságon belül is érvényes, kivéve akkor, ha valaki a liftre vár vagy arra, hogy használhassa a lépcsőket.

Amint a hivatalos közleményből kiderül, a gyalogosok haladását biztosító rendelet nem az utcai előadóművészeket vagy a fényképezés céljából megálló embereket célozza, hanem a közbiztonság növelését szolgálja azáltal, hogy biztosítja a gyalogosforgalom folyamatos áramlását a hidakon.

Mint írják, az intézkedés "segít biztosítani, hogy világszínvonalú turisztikai célpont továbbra is biztonságosan látogatható legyen“.

Az ellenzők szerint azonban a tilalom alkotmányos jogokat sért, ami Athar Haseebullah, a Nevadai Amerikai Polgári Szabadságjogi Unió ügyvezető igazgatója szerint jelentheti akár a tiltakozáshoz, a vallásgyakorláshoz vagy az utcai előadóművészethez való jogot. Úgy véli, ezek a jogok "a legmagasabb szintű védelmet élvezik" a közterületeken, beleértve a gyalogos hidakat is. A megyei vezetőket mindez azonban nem hatja meg, és következő lépésként táblákat szeretnének elhelyezni, amelyek jelzik, hol tilos megállni.

Las Vegas nemcsak ezzel az intézkedéssel, de az áraival is eltántoríthatja a turistákat, ha gazdaságosabban szeretnénk mulatni, akkor inkább ezen úti célok felé vegyük az irányt.

(Forrás: AP News/Yahoo, képek: Getty Images)

 

tilalom | megállás | las vegas | gyalogos | las vegas strip

FOLYTASD EZZEL

Kedden és szerdán is sztrájkolni fognak a buszvezetők, a járatok majdnem fele nem fog közlekedni Pécsett

Járatkiesésekkel és árameléssel kell számolniuk azoknak, aki a népszerű fapadossal utaznának

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom