Elmúltak már azok az idők, amikor egyszerűen csak klubszendvicsre és sült krumplira vágytunk.
Egy új felmérés keretében világszerte négyezer szállodát kérdeztek meg arról, melyek voltak a legmeglepőbb és legextravagánsabb dolgok, amiket a vendégek kértek a szobájukba.
Az egyik legszokatlanabb kérés konkrétan egy Evian vízzel töltött fürdőkád volt, méghozzá a magyarázat szerint azért, hogy a gyermek a „legtisztább” vízben fürödhessen.
Mások különleges ízléssel rendelkeznek; kértek már a friss kecsketejtől kezdve a kaviáros hot dogig mindenféle extra dolgot, illetve egy meg nem nevezett szálloda szobaszervizéhez egyszer az a kérés futott be, hogy inkább égett pirítóst szolgáljanak fel, mintsem enyhén melegítettet. Akadt olyan, aki meghatározott mennyiségű gyümölcsre vágyott: egészen pontosan két kilogramm banánra.
A háziállatok kényeztetése egy másik módja annak, hogy a szállodák mindent megtegyenek a vendégigények kiszolgálásáért, így megesett már, hogy valaki gluténmentes vagy tejmentes falatokat rendelt a kedvencének. Nem minden furcsa kérés kapcsolódik egyébként az ételekhez: egyszer egy vendég pacsizást kért a személyzettől, de nem tréfálkozásból, hanem annak megerősítéseként, hogy a szobaszerviz rögzítette a rendelését.
A hotelek vendégek iránti elköteleződését viszont jól mutatja, hogy a W Osaka szállodában működésbe helyeztek egy „Bármit/Bármikor” gombot annak érdekében, hogy tényleg bármit és bármikor lehessen rendelni.
Ők az utastér őrzői. Nem csupán azért vannak ott, hogy italokat és rágcsálnivalókat szolgáljanak fel; ők a biztonságért felelős stewardok, az utasok szószólói és a repülés közbeni szakértők. És bár mindig mindent megtesznek azért, hogy kényelmes élményben legyen része az utasnak, kapnak olykor egészen túlzó kéréseket is, amelyeket egyszerűen nem tudnak, vagy csak valami csoda folytán képesek teljesíteni.
(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)
szobaszerviz | szokatlan | kérések | rendelés | hotel
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!