Close
Nincs több sütögetés az út szélén: nagy tilalomhullám jön a népszerű üdülőhelyen

Nincs több sütögetés az út szélén: nagy tilalomhullám jön a népszerű üdülőhelyen

A goai kormány rendeletet adott ki, melynek célja, hogy visszaszorítsa a turizmushoz kapcsolódó, kellemetlen tevékenységeket.

A turisztikai minisztérium „zavarónak” nevezte többek között az olyasmiket, mint az út mentén sütögetés, az államon kívüli célpontokra vezető utak árusítása, alkoholfogyasztás a tengerparton vagy az üvegtörés, és felhatalmazta a rendőrséget, hogy fellépjen a rendbontók ellen, miután az említett tevékenységek “rontják az úti célok turisztikai potenciálját”.

A minisztérium összesen tíz dolgot tett tiltólistára, ezek közé tartozik a vízi sportok gyakorlása az engedélyezett zónán kívül, sütögetés az út mellett (ami elsősorban a belföldi turistáknak róható fel), hajó- illetve más jegyek árusítása az engedélyezett jegyirodákon kívül és az engedély nélküli mozgó árusítás.

A minisztérium hozzátette, hogy a szolgáltatók semmilyen módon nem akadályozhatják a turisták szabad mozgását, nem képezhetnek akadályt, és nem kényszeríthetik a látogatókat bármely szolgáltatás megvásárlására. Nem szabad emellett engedély nélkül nyugágyakat és asztalokat elhelyezni valamint alkoholt fogyasztani a strandokon, és tilos illetéktelenül behajtani.

Egyre több turisták körében népszerű úti célon vezetnek be különböző korlátozásokat, ezért nem árt tisztában lennünk azzal, hogy hol, mit szabad és mit nem.

(Forrás: Travel Daily Media, képek: Getty Images)

turisták | tilalom | goa

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram