Gordon Ramsay pármai sonkába csomagolt, töltött csirkemelléhez csupán néhány hozzávaló kell, a végeredmény pedig egy ízekben gazdag fogás lesz, amihez tökéletesen illenek a tepsis sült zöldségek és a burgonyapüré is.
Hozzávalók:
- 4 nagy csirkemell
- 8 zsályalevél
- 5 púpozott evőkanál ricotta
- 1 csipet tengeri só és fekete bors
- 8 szelet pármai sonka
- 1,5 evőkanál olívaolaj
- 1 marék kakukkfű
Elkészítése:
Első lépés: A csirkemellek oldalánál készítsünk bemetszést, majd nyissuk ki a húsokat, mint egy könyvet!
Második lépés: Aprítsuk finomra a zsályát, majd keverjük hozzá a ricottához! Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint!
Harmadik lépés: Egy deszkára két szelet sonkát helyezünk. A közepére ráteszünk egy zsályalevelet, majd ráfektetjük a kinyitott csirkemellet. A ricottás keverék negyedét a hús közepére kanalazzuk, az egészet felgöngyöljük és alufóliába csavarjuk. A folyamatot megismételjük a többi hússal is, majd hűtőben pihentetjük egy-két órán keresztül.
Negyedik lépés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy serpenyőben pedig olajat hevítünk. Kicsomagoljunk a töltött csirkemelleket, a forró olajban mindkét oldalukat két-két percig sütjük, majd áthelyezzük a tepsibe és további tizenöt percig sütjük.
Ötödik lépés: A csirkét alufóliával letakarva öt-tíz percig pihentetjük. Tálalás előtt átlósan felszeleteljük, párolt zöldségekkel és burgonyapürével kínáljuk.
(Forrás: LoveFood.com, fotók: Getty Images)
pármai sonka | gyors étel | recept | töltött csirkemell | Gordon Ramsay | könnyű étel
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!