Gordon Ramsay ismét új szintre emeli a gasztronómiát – szó szerint. London egyik legmagasabb épületében, a 22 Bishopsgate hatvanadik emeletén nyitotta meg kapuit a Restaurant Gordon Ramsay High, amely Európa legmagasabban fekvő étterme.
A Michelin-csillagos éttermekkel büszkélkedő séf grandiózus projektje nem csupán az exkluzív helyszín miatt különleges, hanem azért is, mert az ikonikus fine dining-élményt szeretné kevésbé merevvé, közvetlenebbé és elérhetőbbé tenni.
A tizenkét székes, séfasztalos koncepcióval működő étterem, a Restaurant Gordon Ramsay High a lélegzetelállító panorámát és a csúcsminőségű konyhaművészetet ötvözi. Az elegáns enteriőr – márványfalakkal, bőrszékekkel és kristálycsillárokkal – a városkép látványát helyezi előtérbe. Ramsay és séfje, James Goodyear célja, hogy
a vendégek ne csupán fogyasztók legyenek, hanem aktív résztvevői az étkezési élménynek.
Éppen ezért szabadon mozoghatnak a konyha és az étkező között, betekinthetnek az ételek elkészítésének folyamatába, sőt akár részt is vehetnek benne.
„A fine dining már nem arról szól, hogy az ember feszesen ül egy asztalnál és mereven vacsorázik” – mondja Goodyear. Hozzátette, hogy a skandináv konyhából inspirálódva egy lazább, interaktívabb élményt szeretnének nyújtani, amelyben az ételek kifinomultsága nem vész el, sőt még inkább kiteljesedik.
Ramsay és csapata hosszú évek munkájával hozta létre ezt a különleges éttermet, amely nemcsak a fine dining újragondolását célozza meg, hanem egyfajta közösségi térként is működik, ahol a séfek és vendégek közötti határvonal elmosódik. A fogások kifinomultak, az alapanyagok prémium minőségűek, de a cél mégis az, hogy a vendégek úgy érezzék magukat, mintha egy séf otthonában vacsoráznának –
csak éppen kétszázhatvankilenc méterrel a város felett.
A Restaurant Gordon Ramsay High február 4-én nyílt meg, és a neves séf többi új londoni projektjével együtt – a Lucky Cat étteremmel és bárral, a Lucky Cat tetőterasszal, a Bread Street Kitchennel és a Gordon Ramsay Academy-vel – valóban egy új gasztronómiai korszak kezdetét jelzi.
(Forrás: CNTraveller, fotók: Gordon Ramsay Restaurants weboldala)
étterem | london | Gordon Ramsay | legmagasabb | fine dining
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!