Close
Ezért ne siess el a nyár elején Budapestről

Ezért ne siess el a nyár elején Budapestről

Több mint száz kiállító, mintegy ötven étterem és tucatnyi cukrászda különlegességeit kóstolhatjuk meg a legjelentősebb hazai gasztroesemény, a MBH Bank Gourmet Fesztiválján, ahol a street food és a nemzetközi konyha is színre lép sör, bor, pezsgő és koktélok kíséretében.

Június 2. és 4. között a Millenárison a fiatalok kerülnek a középpontba és velük együtt az újdonságok, legyen szó új trendekről, technológiákról, alapanyagokról vagy akár stílusról. Tavaly az Örökség témáját járták körül, idén viszont a jövőre fókuszálnak az Új generáció címmel, és olyan konyhaművészeket mutatnak be, akik fiatal koruk ellenére rendkívül magas színvonalon képviselik a szakmájukat.

Béres Anett például az egyetem után inkább a szívét követte, így lett autodidakta cukrászból a Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra cukrászséfje.

Csillag Richárd a kéthelyi Lokal47 séfje, aki már 21 évesen részt vett a világ egyik legrangosabb szakácsversenyén. Huszár Mátyás a Balaton északi partjának legizgalmasabb új nyitásaként emlegetett füredi Vasüzlet szemtelenül fiatal csapatát vezeti, Makai Edina filozófiát tanult és egy zenekarban is dobolt, mielőtt a Michelin-csillagos Salt étterem séf-helyettese lett.

Ott lesz a már sokszor bizonyított MÁK séfje, Mizsei János, aki tavaly elnyerte a Michelin-kalauz Év Fiatal Séfje díját,

és Tóth Pál, a szegedi Alabárdos merész és ambiciózus séfje, akinek korábban punk zenekara volt, de ma már saját szakácskönyvet is jegyez. A fesztivál közönsége találkozhat majd Wossala Rozina vendéglátós – író – műsorvezetővel is, aki a Gourmet Akadémia színpadán tart majd workshopot a tanulni vágyó ínyenceknek.

Mizsei János

A Gourmet-n a rendkívüli étel és ital kínálat mellett számos izgalmas program várja majd az érkezőket, a szakmai bemutatókon túl például olyan előadások is lesznek, amelyekben a szakácsművészet az irodalommal, a zenével vagy akár a festészettel kerül egy asztalra. Bővebb információk itt találhatók. 

A legjobb éttermek kínálatából nem hiányozhatnak ezek a trendi zöldségek sem, amelyeket egy belvárosi farmon termelnek.

(Fotók: Gourmet Fesztivál)

2023 | millenáris | gasztronómia | program | gourmet fesztivál

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ilyen lesz hétvégén az ország „legfinomabb” eseménye

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram