Ebben az osztrák parkban az ember lelkének mélyére ásnak

A grazi Augarten parkban, az Augarten kávézó közelében egy pszichológus ül.

Graz szeretné népszerűsíteni a pszichoterápiát, és eloszlatni a vele kapcsolatos félelmeket, ezért a lakosok ingyen kipróbálhatják, hogyan is zajlik egy ülés.

Az emberek egyszerűen csak odasétálhatnak a terapeutához, és ott helyben, a parkban vehetnek részt egy beszélgetésen, miközben megismerkedhetnek a pszichoanalízissel, a pszichoterápiás megközelítésekkel. A szakember szükség esetén további segítséget javasol, és megismerteti az érdeklődőket a rendelkezésre álló lehetőségekkel.

A pszichológust kéthetente, szombatonként 11 és 13 óra között található a parkban, egészen augusztus 19-ig. A szervezők ugyanakkor megjegyezik, hogy orvosi segítség nem áll rendelkezésre az ülések alatt, így a szakemberek nem tudnak majd pszichiátriai vészhelyzetekkel foglalkozni, vagy azokkal sem, akik kórházi kezelésre szorulnak.

Mint Robert Krotzer egészségügyi városi tanácsos elmondta, a mentális egészség és kezelés még mindig túl gyakran tabu.

Ez a kezdeményezés jó lehetőség arra, hogy javuljon a helyzet.

Sokan vannak, akik nehezen nyílnak meg, és nem szívesen beszélnek a problémáikról. Ebben az esetben jól jöhet egy olyan "pszichológus", akivel nem kell beszélgetni, mégis helyretesz, és bizonyos helyzetekben egy utazás is sokat segíthet, hogy az ember magára találjon.

(Forrás: The Mayor, képek: Getty Images)

 

Augarten park | pszichoterápia | graz | pszichológus | pszichoanalízis

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom