Close
Ezek a parkok mindenkit azonnal levesznek a lábáról

Ezek a parkok mindenkit azonnal levesznek a lábáról

Parkok és botanikus kertek instant gyorssegélyként kínálják a zöldet és a jó levegőt a városi ártalmak elől menekülő lakosoknak, ezek nélkül az oázisok nélkül tagadhatatlanul sokkal nehezebb lenne az élet. 

A HouseFresh légtisztítással foglalkozó cég azt szerette volna megtudni, hogy melyek a világ legnépszerűbb parkjai, ehhez pedig a TripAdvisor értékeléseit vette figyelembe. Mintegy ezer parkot hasonlítottak össze megszámolva, hogy hányszor írták le a látogatók azokkal kapcsolatban a gyönyörű jelzőt.

Mindezek alapján a világ legszebb parkja a futurisztikus, szingapúri Öböl menti kertek lett, melynek hatalmas, mesterséges fáit, magaslati sétányait és több millió, különböző növényfaját nehéz szó nélkül hagyni.

Ezért is található meg 12385-ször a gyönyörű jelző vele kapcsolatban. A második helyre a marrákesi Jardin Majorelle került 8187 említéssel, a harmadik pedig a párizsi Luxembourg-kert lett, 6818-cal.

Jardin Majorelle

Íme, a tízes lista:

1. Öböl menti kertek, Szingapúr (12385)

2. Majorelle-kert, Marrákes (8187)

3. Luxembourg-kert, Párizs (6818)

Luxembourg-kert

4. Bellagio üvegház és botanikus kert, Las Vegas (5706)

5. Butchart-kert, Vancouver (5022)

6. Kings park és botanikus kert, Perth (4451)

Rózsás kakadu a Kings parkban

7. Tivoli, Koppenhága (3806)

8. Kirstenbosch nemzeti botanikus kert, Fokváros (3444)

9. Keukenhof, Hollandia (2719)

Keukenhof

10. Christchurchi botanikus kert, Christchurch (2691)

Nemrég készült egy hasonló kutatás az Instagramon használt hashtagek alapján is, itt pedig négy csodás európai botanikus kertet mutatunk be részletesebben.

(Forrás: Time Out, képek: Unsplash)

kert | park | tripadvisor | botanikus kert | legszebb

FOLYTASD EZZEL

Ha nem akarnak késni, csak kevesebb jegyet adhatnak el ezeken a vonatokon

Ezek a világ leginkább túlértékelt városai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram